Ceza Avukatı İle Ceza Davası Nasıl Açılır?

Ceza Avukatı İle Ceza Davası Nasıl Açılır?

Bursa hukuk bürosu olarak bizler ceza hukukuna hakim olan avukat kadromuz ile bu alandaki hukuki desteği de en iyi şekilde sunmaktayız. Ceza davası açmak adına bizlere başvuran müvekkillerimize de gerekli desteği vererek bu süreç içerisinde yanında olmaktayız. Böylelikle de hangi durumlarda neler olabileceği ve nasıl ilerlenmesi gerektiği gibi tüm konularda müvekkillerimizin hukuki desteği almasını sağlamaktayız.

Gerçek ya da tüzel kişilere ceza davası açmak isteyen kişilerin bunu bir ceza avukatı ile birlikte yapmaları avantaj sağlamaktadır. Hukuki sürece ilişkin tüm detaylara hakim olan bir ceza avukatı ile birlikte bu süreç çok daha kolay ilerlemektedir. Müvekkiller, gerçek ya da tüzel kişilerin ceza almasını istedikleri zaman ceza avukatları ile birlikte tüm süreci daha kolay yönetebilmektedir.

Ceza Avukatı Görevleri

Ceza avukatları, ceza hukukuna aykırı olarak işlenen suçlar için açılan davalara bakmaktadır. Bu avukatların temel görevleri, suç isnadıyla karşılaşan kişileri savunmaktır. Yapılan savunma ile birlikte maddi gerçeklerin doğru bir biçimde otaya koyulması sağlanmaktadır. Aynı zamanda kişilerin savunma haklarını güvence altına alarak ceza mahkemesi içerisinde yer almaktadır.

Ceza davalarına giren avukatlar, bu davalar içerisine müşteki ya da mağdur vekilliği yamaktadır. Bu kapsamda ceza hukuki ile ilgili işlemleri takip ederek gerekli savunmayı yapmaktadır. Aynı zamanda gerçek ya da tüzel kişilere ceza davası açmak isteyen kişilerin haklarını savunmak adına da gerekli hukuki desteği vermektedir.

Ceza Davası Nedir?

Ceza davaları, savcılık tarafından gelen iddianameler doğrultusunda suç işlediği konusunda “yeterli şüphe” olan kişiler için yargılamanın yapıldığı kamu davaları olmaktadır. Söz konusu davaların mahiyetleri her ne olur ise olsun bütün ceza davaları kamu davası niteliğindedir. Bu durumun sebebi ise savcılık şartlarının bulunması durumunda davanın açılması olmaktadır. Ceza davalarına bakmak ile görevli olan genel mahkemeler ise şunlardır;

Ağır ceza mahkemesi

Asliye ceza mahkemesi

Yine bu mahkemelerin aynı sıra suçun niteliği ya da suç işleyen kişilerin sıfatı nedeni ile ceza davalarına bakmakla görevli olan diğer mahkemeler ise şunlardır;

Çocuk mahkemesi

Fikri ve sınai haklar ceza mahkemesi

Çocuk ağır ceza mahkemesi

Ceza Davası Nasıl Açılır?

Bursa ceza avukatı olarak bizler ceza hukukine oldukça hakim ve deneyimli avukatlarımız ile birlikte yola devam etmekteyiz. Hem savunma hem de dava açma konusunda müvekkillerimizin yanlarında yer alarak gerekli hukuki desteği en iyi şekilde sunmaktayız. Böylelikle de bizleri tercih eden müvekkillerimizin ceza hukuku konusunda gerekli olan desteği almalarını sağlamaktayız. Bu alanda deneyimli ve işini bilen avukat kadromuz ile birlikte bizleri tercih eden müvekkillerimizin ceza hukuku konusunda haklarını savunmalarını sağlamaktayız. Ceza hukuku konusunda müvekkillerimizin haklarını sonuna kadar en iyi şekilde savunmaktayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.