Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi

Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi

Hayatımız boyunca çeşitli hastalıklar dolayısıyla zaman zaman hayat kalitemizin düştüğü ve çeşitli sorunlarla baş etmek zorunda kaldığımız olmuştur. Cinsel rahatsızlıklar da bunlardan birisidir. Ancak insanımızın ve toplumumuzun genel yapısı gereğince cinsel rahatsızlıkların teşhisi, tedavisi pek kolay olmamaktadır.

Genellikle bu rahatsızlık utangaçlık ve sıkılganlık gibi sebeplerden dolayı pek paylaşmayı tercih etmediğimiz, kendi kendimize halledebileceğimizi düşündüğümüz hastalıklardandır. Örneğin erkek bireylerde ve daha tutucu çevrelerde ereksiyonun erken bitmesi gibi sebepler çok sık görülen rahatsızlıklar olsa da paylaşılamamaktadır.

Ancak kısa vadede bu tip rahatsızlıkların kendi kendine iyileşmesi ve onarılması gibi bir durum bulunmamaktadır. Uzun vadede ise daha kötüye giden, iyileşme göstermeyen cinsel problemlerimiz bizi özgüven açısından olumsuz etkilerken psikolojik olarak da yıpranmamamıza sebep olmaktadır. Dolayısıyla işimiz, ailemiz ve sevdiklerimiz ile olan ilişkilerimizi de kötü yönde etkilemektedir.

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel isteksizlik durumu, tek başına çoğu insanda görülebilecek normal bir durumdur. Öncelikle cinsel isteksizlik halinde insanın kendisini ve psikolojisini yıpratmaması gerekmektedir. Cinsel isteksizlik hali tıp bilimince 3 ayrı türde incelenebilmektedir.

Bunlardan ilki; Primer cinsel isteksizlik halidir ve kişinin ergenlik döneminin başlaması ile birlikte görülür ve kişi bu durumda hiçbir zaman, hiç kimseye karşı cinsel bir arzu duymaz. Sekonder cinsel isteksizlik hali ise kişinin başlarda başkalarına karşı cinsel arzular hissetmesi hali ve normal bir birey olarak yaşamına devam ederken bazı etmenlerden ötürü cinsel isteksizlik duymaya başlaması halini ifade eder. Bununla beraber duruma bağlı cinsel isteksizlik hali de mevcuttur. Bu durumda kişi, belli periyotlarda belli başlı sebeplerden dolayı cinsel arzu hissedemez.

Cinsel isteksizliğin altında birden fazla neden bulunuyor olabilir. Fiziksel ve biyolojik etmenlerden bahsetmek gerekirse kişi cinsel ilişki dolayısıyla zevk alamıyor, acı hissediyor yahut korku ve endişe duyuyor olabilir. Bununla beraber psikolojik olarak travmalarda kişide cinsel isteksizlik doğurabilmektedir. Genel sosyal sebepler arasında sayılan bir diğer cinsel isteksizlik nedenleri ise maddi kaygılar, derin üzüntüler, stres ve endişe ile ani duygusal değişiklikler yaşamak olarak sayılabilir.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Cinsel isteksizlik, oldukça yaygın görülen ve çeşitli nedenleri olan bir hastalıktır. Bu hastalıktan dolayı mustarip olduğunuzu düşünüyor iseniz mutlaka vakit kaybetmeksizin uzman bir hekime başvurmalısınız. Bununla birlikte cinsel isteksizliğin altında yatan nedenler skalası oldukça geniştir. Uzman hekimin size yardımcı olabilmesi için de bu nedenleri doğru tespit edebilmesi gerekmektedir. Bu hususta sizin verdiğiniz beyanlar hayati önem taşımaktadır. Örneğin ereksiyon sorunu nedir gibi sorunlarınızı tam ve uygun şekilde ifade etmeniz gerekmektedir. Uzman hekim tarafından teşhis ve tedavinin doğru bir şekilde yürütülmesi için size sorulan sorulara doğru, eksiksiz ve net cevaplar vermeniz gerekmektedir.

Çoğu zaman cinsel sorunlarını başkaları ile paylaşmaktan çekinen vatandaşlarımız bu konuda kendi inadını kırıp doktora başvursa dahi doktora yeterli ve doğru bilgileri vermekten çekinebilmektedirler. Ancak unutmayın ki doğru ve eksiksiz bilgileri verdiğiniz zaman doktorunuzun size uygulayacağı tedavi sayesinde bu hastalıktan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Doğru şekilde anamnez verdikten sonra hekiminiz size en uygun tedavi yöntemini tespit edecek ve başlatacaktır. Bundan sonra düzenli kontroller ışığında hastalığınız takip edilecek ve bu sayede kısa vadede sorununuzun çözüldüğünü göreceksiniz. Altta yatan nedenin tespit edilmesi cinsel isteksizlik için hayati önem taşımaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.