Rüya Gibi Sokaklarıyla Alaçatı'da Tatil Yapmak İçin Sebepler

Rüya Gibi Sokaklarıyla Alaçatı'da Tatil Yapmak İçin Sebepler

İzmir’in popüler ve gözde tatil mekanları arasında yer alan Alaçatı önceden sadece yerlilerin bildiği ve yaşadığı bir yerdi. Günümüzde ise oldukça popüler olan Alaçatı yılın her dönemi özellikle yaz aylarında oldukça çok misafir ağırlayan bir yer haline gelmiştir. Alaçatı’da tatil yapmak için pek çok sebep bulunmakla birlikte buraya gelenlerin Alaçatı’yı tercih etme nedenleri arasında cumbalı taş evlere sahip arnavut kaldırımlı dar sokaklardır. Görüntüsü ile oldukça dikkat çeken Alaçatı sokakları görenleri kendine hayran bırakacak güzelliğe sahiptir. Antika dükkanları ve çeşitli ot türlerinin satıldığı pazarı ile ünlü olması ziyaretçilerin burayı tercih etmelerini sağlar. Sörf yapmak için oldukça elverişli olan kıyıları ile kişileri kendine çeker.

Alaçatı’da Ne Yenir?

Alaçatı yüzölçümü olarak oldukça küçük bir yer olsada geniş mutfağı ile misafirlerini ağırlar. Birbirinden lezzetli yiyecek kültürünün olduğu Alaçatı’da hemen herkesin damak tadına uygun yiyeceği bulması mümkündür. Zeytinyağlı yemeklerinin yanı sıra balık ve kırmızı etin de oldukça lezzetli tatlarla buluştuğu Alaçatı mutfağı, misafirlerine tadına doyum olmayacak yiyecekler sunar. Patlican böreği,İzmir köfte,boşnak böreği,favalı enginar da burada mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alır. Yemekten sonra damla sakızlı türk kahvesi içip yanında da limonlu mereng,gerdan tatlısı gibi çeşitli tatlı türlerini tadabilirsiniz. Alaçatı butik otelleri ise kişilere dalından koparılmış taze sebzeler ile enfes kahvaltı hazırlayarak misafirleri en iyi şekilde ağırlar.

Alaçatı’da Konaklama Seçenekleri

İzmir’in şirin tatil beldelerinden biri olan Alaçatı yoğun ziyaretçi ağına sahip olduğu için farklı konaklama seçenekleri açısından da oldukça zengindir. Alaçatı’ da genel olarak butik oteller yer alsa da yeni evlenen çiftler için bulunan balayı otelleri ile kişiler bu konaklama tesislerinde oldukça güzel vakit geçirir. Alaçatı otelleri sunduğu hizmetler ile misafirleri oldukça memnun eder. Samimi ve içten sohbetleri ile misafirlerini karşılayan otel çalışanlarına sahip olan bu konaklama tesislerinde kişiler bir dahaki tercihlerinde de Alaçatı’yı tercih eder. Türkiye’de yer alan binlerce otelin yer aldığı neredekal.com sitesi kişilere Alaçatı’da yer alan otel listelerini oldukça kısa bir sürede listeler. Kişiler böylelikle kendileri için en uygun oteli oldukça kısa sürede bulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.