Estetik cerrahide Türkiye Avrupadan neden daha ucuz ?

Estetik cerrahide Türkiye Avrupadan neden daha ucuz ?
Dr. Bayer Klinik Operasyon Müdürü Berkin Gence estetik cerrahide Türkiye’nin dünyadaki rolü üzerine açıklamalarda bulundu.

Estetik cerrahi operasyonları günümüzde en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Görünüşten memnun olmayan kadın ve erkeklerin rahatlıkla talep edebileceği operasyonlardan. Dr. Bayer Klinik Operasyon Müdürü Berkin Gence de en çok sorulanları yanıtladı.

Estetik cerrahide Türkiye Avrupadan neden daha ucuz ?

Türkiye estetik turizmi konusunda son 10 yılda dünyanın en önemli ülkeleri arasına girdi. Ülkemiz bu konuda ciddi bir referansa sahip diyebiliriz. Hal böyle olunca da neden Türkiye’de estetik operasyon yaptırmak bu kadar uygun maliyetli diye sorulabiliyor. 2 milyar avroyu aşan bir pazar payına sahip olan Türkiye estetik sektörü, geride bıraktığımız yıllarda da büyüme yönlü ivmesini sürdürmeye devam ediyor. Batılı ülkelerde devlet sağlık hizmetlerinin kalitesinin oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda bu ülkelerde özel sağlık hizmetlerinin de çok pahalı olduğunu belirtmekte fayda var. Fiyatlarımızın uygun olmasının en önemli nedenleri arasında kur farkı olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda ülkemizde bu hizmetler çok seri olarak gerçekleştiğinden çok daha uygun maliyetli olarak hizmet alınabilmektedir. Aynı zamanda genç nüfusa sahip olmamız nedeniyle herhangi bir yetişmiş personel sıkıntısı çekmememiz de bu maliyetlerin düşmesindeki en önemli sebepler arasında yer alıyor.

Diş tedavilerinde Türkiye neden popüler?

Her yıl binlerce insan diş tedavisi için başka bir ülkeye seyahat etmektedir. Bunun birinci nedeni kendi ülkelerindeki sağlık hizmetlerinin maliyetlerinin çok yüksek olmasıdır. Birçok gelişmiş Batı Avrupa ülkesinde diş tedavi masrafları temel sağlık sigortası kapsamı dışındadır. Bu da Batılı ülke vatandaşlarının aynı hizmetin daha makul olduğu Doğu Avrupa ve Türkiye'ye seçmelerine neden oluyor. İstatistikler kuruluşlara göre farklılık gösterse de çok büyük bir pazar payına sahip olduğu gözlemlenmiştir. Hastalar, Avrupa'nın önde gelen ülkelerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Arap Yarımadası gibi birçok birinci dünya ülkesinden de gelmekte ve Türkiye'nin güzelliklerini yakından keşfetme fırsatı bulabiliyorlar. Hem diş tedavisi hem de tedavi sonrası ülkenin keşfedilecek tarihi birçok meskeni mevcut. Diş tedavileri konusunda ülkemizin seçilme nedenleri arasında da eğlence turizmi imkanı da sağlamasıdır. Aynı zamanda Türkiye'nin Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere'nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Arap ülkelerinden gelen müşterilere çok özel avantajlar sunması da bir başka popülarite nedeni arasında yer almaktadır.

Neden herkes saç ekimi için Türkiye'ye geliyor?

1990’lı yılların başından itibaren ülkemizde saç ekim hizmeti veriliyor. Ülkemiz saç ekimi operasyonları için dünyadaki en iyi seçeneklerden bir tanesi olmayı başarmıştır. Son teknoloji, kalite ve uygun fiyatlı sağlık hizmetleri ile dünya standartlarında kliniklerinde çok uygun fiyatlar, hizmet kalitesi ve Türkiye'yi en iyi saç ekimi seyahat planını arayan sağlık turistleri için mükemmel bir seçim haline getirmiştir. Sağlık turistlerinin çoğunluğu saç ekimi operasyonları için Orta Doğu, Körfez ve Avrupa ülkelerinden saç ekimi için Türkiye'yi ziyaret ediyor. Çünkü ülkemizdeki medikal turizm son yıllarda küresel pazarlarda çok hızlı bir büyüme göstermiştir. Türkiye ayrıca saç ekimi işlemlerinde dünyanın ilk 3 ülkesi listesinde yer almaktadır. Ülkemiz çok uygun fiyatlarla dünya standartlarında saç ekimi hizmeti sunmaktadır. Ülkemizdeki saç ekim işlemi maliyeti, cerrahların, teknisyenlerin, sağlık ekiplerinin, kliniklerin ve hastanelerin itibarı ve ününe, ihtiyacınız olan greft miktarına ve hizmet kalitesine göre değişmektedir. Türkiye'nin iyi bir sağlık sistemi, kurul sertifikalarına sahip bin 500’den fazla plastik cerrah ve 30'dan fazla Joint Commission International (JCI) akredite hastanesi de mevcuttur. Türkiye dünyada saç ekimi için en çok ziyaret edilen ülkelerden biri olması nedeniyle kliniklerin, cerrahların ve teknisyenlerin çoğu günden güne çok deneyimli hale gelmekte. Böylece Türkiye dünyanın en iyi saç ekimi kliniklerine ev sahipliği yapabiliyor. Aynı zamanda ülkemizde birçok modern saç ekim yöntemiyle de işlem yapılabilmesi de bizi öne çıkaran bir başka unsurdur diyebiliriz.

Türkiye neden sağlık turizminde Avrupa’nın ilk tercihi?

Sağlık turizmi dediğimizde dünyanın neresinde olursanız olun Türkiye başı çeker. Türkiye hem Asya'yı hem de Avrupa'yı birleştiren bir coğrafi yapıya sahiptir. zengin tarihiyle birleştiğinde, hem doğu hem de batı unsurlarını birleştiren büyüleyici bir havası da var. Bunların yanı sıra bütün alanlarda sağlık turizmi hizmeti veren ülkemiz maliyet avantajıyla da öne çıkıyor. Ülkemiz dünyanın önde gelen sağlık turizmi destinasyonlarından bir tanesidir. Tedavi için yurtdışına seyahat etmek, son birkaç yılda Batı Avrupa ve Amerika ülkelerinde gerçek bir patlama yaşadı. Bugün, tüm uluslararası seyahatlerin yüzde 5'i sağlık turizmi ile ilgili olduğunu söylemek mümkündür. Sağlık turizminde ülkemizin Avrupa’da birinci olmasının birçok nedeni vardır. Bu nedenler arasında; sağlık bakım maliyetleri, belirli prosedürler için uzun bekleme süreleri, uluslararası seyahatin kolaylığı ve karşılanabilirliği, hem teknoloji hem de bakım standartları yer almaktadır. Vurgulamak gerekirse fiyatın yanı sıra bir destinasyon seçiminde kilit faktör kesinlikle tıbbi hizmetlerin standardı, hastane personelinin yüksek uzmanlığı ve misafirperverliği ile sitenin turistik anlamda çekiciliğidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.