Fren Hidroliği Değişimi

Fren Hidroliği Değişimi

Fren mekanizmasının çalışması ile birlikte oluşan sürtünme sonucunda parçalar arasındaki ısı da artar. Bu sürtünmeye bağlı oluşan ısının verdiği zararı minimum seviyeye indirmek için fren hidroliği yağı kullanılır. Bu yağ sayesinde fren sistemi yüksek sıcaklıklara rağmen sorunsuz bir şekilde çalışabilir. Hidrolik yağının kaliteli olması sürüş güvenliğini doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Yağ kalitesi doğrudan frenleme performansını da etkilemektedir. Kaliteli bir hidrolik yağ sayesinde fren esnasında balataların disklere zamanında baskı yapması sağlanır. Bu sayede frenin tepki süresi çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Aksi halde aracın freni daha geç işleyebilir veya yetersiz güçte fren uygulanabilir. Bu gibi durumlar yaşandığında ne yazık ki istenmeyen kazalar meydana gelebilir. Eğer fren hidroliği değişimi ve diğer tüm araç onarım hizmetleri için, aracınızı teslim edebileceğiniz güvenilir bir servis arıyorsanız Otopratik tam size göre. Alanında uzman ve deneyimli çalışan kadrosu tarafından en kaliteli servis hizmetini anlanız mümkündür. Ayrıca Otopratik çalışanları her zaman çözüm odaklı olduklarından, aracınızın problem ve sorunları çok daha hızlı bir şekilde çözüme ulaşır. Aracınıza uygulanan işlemlerin sonucunda da tüm şeffaflığı ile net bir şekilde bilgilendirilirsiniz. Eğer siz de hem zamanınızdan tasarruf etmek hem de daha hızlı bir servis hizmeti almak istiyorsanız Otopratik web sitesi üzerinden kolaylıkla servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Fren Hidroliğini Ne Sıklıkla Değiştirmelisiniz?

Pratik bir uygulama olan fren hidroliği değişimi yılda 1 veya 2 kez yapılabilir. Ancak uymanız gereken periyot araç üreticinizin tavsiyesi üzerine olmalıdır. Fren hidroliğinin kaynama noktası oldukça yüksektir. Fakat fren hidroliğini tehdit eden unsur çok ısınması sonucunda buharlaşması değildir havadaki nemdir. Fren hidroliğine kaçan su buharı, hidrolik sıvısının kaynama noktasını düşürebilir ve bundan ötürü hidrolik sıvısının ömrü kısalabilir. Bunun sonucunda fren basıncı düşebilir ve aracın performansı olumsuz yönde etkilenebilir. Bunlara ek olarak nem, fren sisteminde bulunan diğer bileşenlerin de paslanmasına ve daha hızlı eskimelerine neden olabilir. Fren hidroliği eskidikçe açık kahverengiden daha koyu bir renge geçiş olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Nem de fren hidroliğinde farklı renklerde değişimlere neden olacaktır, bundan dolayı bu tarz bir durumla karşılaştıysanız fren hidroliğinizin değiştirilme zamanının geldiğine işaret olabilir. Ayrıca Otopratik servis noktalarından yardım alarak hidrolik yağınızın içinde bulunan nem miktarını kolaylıkla ölçtürebilirsiniz.

Fren Hidroliği Değişimi Fiyatları

Otopratik servislerinden aracınızın tüm ihtiyaçları için en kaliteli hizmeti alabilirsiniz. Kolaylıkla alabileceğiniz bu hizmetler arasında fren hidroliği değişimi de bulunuyor. Aracınıza uygun, kaliteli ve yüksek performanslı fren hidroliği yağlarını Otopratik servis noktalarında bulabilirsiniz. Bu sayede aracınızın fren performansı daha da artacaktır ve sürüş güvenliğiniz artacaktır. Tüm bu hizmet kalitesine ek olarak Otopratik müşterilerini düşünmeyi de ihmal etmemiştir ve herkesin kolaylıkla faydalanabileceği ekonomik onarım paketleri oluşturmuştur. Bu onarım paketleri ve fren hidroliği değişimi fiyatları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Otopratik web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.