Türkiye'deki TOEFL Sınavı Türleri Hangileridir?

Türkiye'deki TOEFL Sınavı Türleri Hangileridir?

Ana dili İngilizce olmayanlar için akademik ve günlük İngilizce yeterliliğini ölçen bir sınav olan TOEFL, dünya çapında yeterliliğe sahiptir ve sıkça tercih edilir. Lisans, lisansüstü, doktora, sertifika gibi programlar başta olmak üzere göçmenlik ve vatandaşlık başvurularında da dil yeterliliği belgesi olarak geçerli olan TOEFL sınavları, iki farklı düzeyde İngilizce yeterliliği ölçer.

TOEFL Sınav Türleri

TOEFL sınavları, ETS tarafından düzenlenir, günlük ve akademik düzeylerde yabancı dil olarak İngilizce yeterliliğini ölçer ve standardize eder.

TOEFL iBT

TOEFL iBT ve aynı sınavın çevrim içi olarak evde uygulanabilmesine olanak veren TOEFL iBT Home Edition; İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda da dahil olmak üzere 160 ülkede geçerli kabul edilir. Akademik düzeyde dil yeterliliğini ölçen TOEFL iBT, TOEFL verme yeterliliğine sahip sınav merkezlerinde yüz yüze olarak veya TOEFL iBT Home Edition sayesinde çevrim içi olarak kişisel bilgisayardan gerçekleştirilir.

TOEFL Türkiye’de de Yüksek Öğrenim Kurumu’nun düzenlediği YDS’ye denkliği bulunur ve dünya çapında da İngilizce yeterlilik alanında en prestijli sınavlardan bir tanesidir. Sınav merkezinde veya evde gerçekleştirilen sınavlardan alınan sonuçlarla birçok alanda İngilizce yeterliliğini kanıtlama fırsatı bulunabilir.

TOEFL Essentials

TOEFL Essentials, yarı genel yarı akademik İngilizce yeterliliği ölçen bir yabancı dil olarak İngilizce yeterlilik sınavıdır. Hem akademik ortamda hem de günlük yaşamda kullanılan İngilizce yeterliliğini ölçen TOEFL Essentials, yaklaşık 90 dakika sürer ve dinleme, konuşma, yazma ve okuma becerilerini ölçer. Dünya çapında birçok üniversitenin başvurularında kullanılabileceği gibi iş ve vatandaşlık başvurularında da kullanılabilir.

TOEFL iBT ile kıyaslandığında daha kısa süren ve daha pratik bir sınav olan TOEFL Essentials sınavı sonuçları, sınava girdikten 6 gün sonra açıklanır. İngilizce yeterliliğinin temel unsurlarını ölçen bir sınav olan TOEFL Essentials, ilgi çekici konularla daha kısa bir sürede sınav deneyimi sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.