Saç Bakımında Kremin Önemi Nedir?

Saç Bakımında Kremin Önemi Nedir?

Saç kremi kullanımı, genellikle saç yıkamanın ikinci adımıdır. Şampuan; yağ, kir ve ölü cilt hücrelerini temizlemek amacıyla özel olarak üretilirken saç kremi, daha yumuşak ve kolay saçlara sahip olmanız için formüle edilir. Ayrıca saç tellerinin hasarlara karşı korunmasını sağlar.

Saç kremlerinde saçın yumuşak ve esnek hale gelmesini sağlamak için çeşitli yağlar ve nemlendiriciler bulunur. Bazıları bölünen saç uçlarını onarmak için vitamin ve mineraller içerebilir. Bu nedenle saç kremi seçimi yapılırken saça uygun olan ürünü seçmek oldukça önemlidir.

Saç Bakım Kremi Ne İşe Yarar?

Saç bakım kremleri düzenli ve doğru biçimde kullanıldığı zaman saç tellerini besler, güçlendirir ve onarır. Saç kremi, özel formülü sayesinde saç tellerinizi koruyucu bir bariyer gibi sarar, besin ve nem desteği sağlar. Bu sayede saçlarınız her yıkama sonrasında daha parlak ve yumuşak bir görünüm elde eder.

Saç Kremi Nasıl Uygulanır?

Duş esnasında saç kremi uygularken şu adımlar sırayla izlenebilir:

Saçlarınızı şampuanlayın ve tüm şampuanı tamamen durulayın.

Önerilen miktardaki saç kremini uygulayın.

Kremi saç uçlarına eşit miktarda yedirin. Herhangi bir farklı reaksiyona sebebiyet vermemek için saçlarınızın tümüne ya da saç derinize uygulamayın.

Saç bakım kremi saç uçlarına yedirilirken parmaklarınız ya da geniş dişli bir taraktan yardım alın.

Ürünün talimatları doğrultusunda gerekirse kremin bir süre saçınızda kalmasına izin verin.

Tüm işlemler sonrasında saç kremini saçlarınızdan tamamen durulayın.

Kimler Saç Kremi Kullanmalı?

Saçlarını yıkayan her birey saç kremi kullanabilir. Saçlarınız, sebum adı verilen kendi doğal saç kremini üretirken şampuanla yıkama esnasında bu doğal yağ zamanla saçlarınızdan uzaklaşabilir. Özellikle kuru ve fazla işlem gören saçlarda bu duruma sık rastlanır. Bu nedenle saç bakım kremi kullanmak tekrar canlı saçlara kavuşmak için oldukça önemlidir. Saç kremi, tüm oluşan hasarlara karşı saçlarda onarım sağlar ve pürüzsüz, yumuşak bir görünüm sağlar.

Saç tipinize uygun doğal içerikli saç kremi çeşitleri için Bioblas web sitesini ziyaret edebilirsiniz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.