Gaziantep'te Halk Otobüsleri Dahil Belediye Otobüslerine ZAM GELECEK! Gaziantep'te TOPLU ULAŞIMA ZAM YOLDA! Akaryakıt Zamları KONTAK KAPATMA durumuna getirdi

Gaziantep'te Halk Otobüsleri Dahil Belediye Otobüslerine ZAM GELECEK! Gaziantep'te TOPLU ULAŞIMA ZAM YOLDA! Akaryakıt  Zamları KONTAK KAPATMA  durumuna getirdi
Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar, vatandaşı olduğu gibi toplu taşıma hizmeti sunan esnafı da olumsuz etkiledi. Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti sunan özel halk otobüsü esnafına yönelik desteklerin artırılması için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Geçtiğimiz toplanan Plan ve Bütçe Komisyonunda esnafa sunulan desteklerin yüzde 40 oranında artırılması kararı alınırken, bugün toplanacak olan GBB Meclisi Haziran Ayı Meclis Toplantısında söz konusu madde görüşülecek.  Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, söz konusu desteklerin esnafın zararını karşılamayacağını, taşıma ücretlerine zam yapılması ile ilgili taleplerinin sürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar sonrası vatandaşın olduğu gibi toplu taşıma hizmeti sunan esnafın da belini büktü.  Son bir yıl içerisinde yüzde 300 zammın geldiği motorin fiyatları sonrası kontak kapatma boyutuna gelen esnaf, akaryakıt fiyatlarına gelen zamların nerede duracağını da merak ediyor.

MALİYETLER YÜZDE 300 ARTTI

Yedek parça, akaryakıt, işçilik ve diğer maliyetlerin artması sonrası esnaf, ulaşım ücretlerine zam yapılması konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) kapısını çaldı. Akaryakıt fiyatları başta olmak üzere tüm maliyetlerin yüzde 300 oranında arttığını kaydeden esnaf, 5,50 TL olan ücretlerin yükseltilmesi yönünde talepte bulundu.

GBB MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLDÜ

Esnafın ulaşım ücretlerine zam yapılması yönündeki talebi sonrası GBB harekete geçti.  GBB Haziran ayı 1.Birleşim Toplantısında, özel halk otobüslerine serbest biniş, öğrenci ve indirimli binişler için ödenen araç başı tutarların artırılması için karar alındı. Plan ve Büçte Komisyonuna sevk edilen bu karar sonrası esnaf, verilecek destekleme oranlarını büyük bir merakla beklemeye başladı.

DESTEK ORANI YÜZDE 40 ARTTI

Geçtiğimiz gün komisyonda görüşülen destekleme oranlarına PUSULA ulaştı. Buna göre, daha önce serbest binişler için verilen 2 liralık destek 3,50 TL’ye, öğrenci binişler için verilen 1 lira 85 kuruş olan destek oranı 2 lira 30 kuruşa çıkarıldı, indirimli binişler için verilen destek 25 kuruştan 30 kuruşa çıkarıldı.  Bu karar ile birlikte kentte faaliyet gösteren esnafa verilen destekler, ortalama yüzde 40 oranında artmış olacak.

ESNAFI KURTARMAZ!

Kararı değerlendiren Çolak, ‘’Sözlü olarak öğrendiğimiz destek miktarları bu yönde oldu. Esnafa taşınan yolcu başına destekleme ödeniyor.  Serbest, öğrenci ve öğrenci binişleri için verilen miktar, esnafın ay boyunca taşıdığı yolcu sayısı kadar oluyordu. Verilen destekleme oranı esnafı kurtarmayacak.  Çevre illerde ulaşım ücretlerine zam yapıldı, destekleme oranları da artırıldı. Verilen miktarlara yaramıza merhem olmaz. Verilen miktar, kazancımızın yüzde 40’ı bile değil. Maliyetlerimiz yüzde 300-400 artmışken, zam istememek olmaz. Diğer illeri bekleyeceğiz, ardından ise zam talebimizi ileteceğiz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Esnafa verilecek olan destek oranı bugün toplanacak olan GBB Haziran Ayı 2.Birleşim Toplantısında karara bağlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.