Gaziantepli Kiracılar Zor Durumda...İşletme kiralarına zam serbest mi?

Gaziantepli Kiracılar Zor Durumda...İşletme kiralarına zam serbest mi?
Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaştı. Yasada ticari işletmelerin kira bedelleri ile ilgili bir madde bulunmaması esnafı zor durumda bıraktı.

ÇİFTÇE KONTRAT TEHLİKESİ GÜNDEMDE

Yüzde 25 zam sınırından kurtulmak isteyen ev sahiplerinin yeni yasaya uygun zam yapabilmek adına eski kiracılarını evden çıkarmak gibi bir hamle yapmasının önünün açıldığından bahseden uzmanlar, mülkiyet sahiplerinin kiracılara çifte kontrat üzerinde baskı uygulanacağını öngördü. Çifte kontrat ile vergi kaybının yaşanacağının altını çizen emlak danışmanları kiracının da ev sahibinin de rahata eremeyeceğini ifade etti.

‘TİCARETHANELER ZOR DURUMDA’

Konut kiralarının artış oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan yeni yasada ticari işletmelerin kira bedelleri ile ilgili bir madde bulunmaması ticaret ile uğraşan işletmecileri zor durumda bıraktı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Emlak danışmanı Mehmet Polat, “Ticarethaneler aslında daha zor durumda. İnsanlar zamlardan dolayı sattıkları ürünlerin yerine dahi yenisini koyamıyor. Bunun üzerine bir de durmadan kira artışına maruz kalıyorlar. Enflasyonu gündeme alırsak ticarethanelerin batmaması büyük mucize.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.