Genç Yatırımcılar için Portföy Yönetimi İpuçları

Genç Yatırımcılar için Portföy Yönetimi İpuçları
Çalışmaya başladığınız gün, biriktirmeye başlama zamanıdır.

Gençlik söz konusu olduğunda, 'borsa' onlara pek tanıdık gelmeyebilecek terimlerden biridir. İster kullanılan jargona, isterse hisse senedi alıp satma sürecine gelince, hisse piyasası dostça bir terim değildir. Ancak, yatırımları ve tasarrufları mümkün olduğunca erken düşünmek akıllıca olacaktır. Ayrıca, ticaretle ilgili bu mesafenin olası engellerinden biri borsada bilgi eksikliğidir. Bu tür şüpheler, kişinin kendi öğrenmesi ve bazı rehberliklerle üstesinden gelinebilir. Ayrıca gençlerin temellerini temizlemek için alabilecekleri bir dizi ders vardır.

Yani genç bir yatırımcıysanız, portföy oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olacak birkaç şey:

  • Erken Başlayın.
  • Çeşitlendirmek.
  • Minimum Maliyet.
  • Disiplin.
  • Varlık Tahsisi.

Yani genç bir yatırımcıysanız, portföy oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olacak birkaç şey:

Erken Başlayın

Çalışmaya başladığınız gün, biriktirmeye başlama zamanıdır. Bu aynı zamanda tasarruf etmek için en iyi zamanlardan biridir çünkü herhangi bir finansal taahhüdünüz yoktur. Erken tasarruf, daha fazla tasarruf sağlar, bu da daha büyük yatırım anlamına gelir.

Bu nedenle, ayda 100 dolar bile bir kenara bırakmak akıllıca bir seçim olacaktır. Yuva yumurtanızı henüz gençken yapmaya başlamak, geleceğiniz için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri olacaktır.

Çeşitlendirmek

Çeşitlendirme, bir portföy içinde çok çeşitli yatırımları karıştıran bir risk yönetimi stratejisidir. Çeşitlendirilmiş bir portföy, herhangi bir tek varlık veya riske maruz kalmayı sınırlamak amacıyla farklı varlık türleri ve yatırım araçlarının bir karışımını içerir. Bu tekniğin arkasındaki mantık, farklı türde varlıklardan oluşan bir portföyün ortalama olarak daha yüksek uzun vadeli getiriler sağlayacağı ve herhangi bir bireysel holding veya menkul kıymet riskini azaltacağıdır.

Finans uzmanları genellikle genç yatırımcılara portföylerinin büyük bir kısmını tahvil gibi düşük riskli yatırımlara, küçük bir kısmı da opsiyonlar, vadeli işlemler vb. dahil olmak üzere yüksek riskli yatırımlara ayırmalarını tavsiye eder.

İkili opsiyonlar gibi yatırım stratejileri ile portföyünüzü çeşitlendirmeden önce güvenilir brokerlerle çalışmanız gerektiğini unutmayın. Minimum depozitonun 10$ kadar küçük olduğu brokerlerle çalışmak akıllıca bir seçim olacaktır. Ayrıca aracınızın demo hesap açma özelliği varsa, ikili opsiyon ticaretini denemenizi sağlar ve bu şekilde bu yatırım stratejisinin size uygun olup olmadığını görebilirsiniz. En iyi ikili opsiyon brokerlerinden biri olan Quotex hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

Minimum Maliyet

Sermaye yatırımı yaparken, düşük ücretli fonlara yatırım yapın. Komisyon veya yönetim ücretleri için gerekli olan paradan tasarruf edin. Bu nedenle yatırım maliyetinizi minimumda tutar.

Disiplin

Borsada nasıl işlem yapılır sorusuna verilebilecek en iyi cevaplardan biri disiplinli bir şekilde işlem yapmaktır. Portföyünüzü oluşturmak için zamanında ve düzenli yatırımlar önemlidir.

Borsadaki dalgalanmaları ve iniş çıkışları düzenli olarak izlemek de hayati önem taşımaktadır. Yani yatırım kariyerinize başlamadan önce bunun uzun vadeli bir plan olduğunu bilmeli ve gerekli aksiyonları düzenli olarak almalısınız.

Varlık Tahsisi

Yatırım portföyünüzün belirli bir yüzdesini, temettü ödeyen hisse senetleri, büyüme hisse senetleri, endeks fonları vb. gibi farklı hisse senetlerine tahsis edin. Bu şekilde, piyasadaki herhangi bir dalgalanmayı sürdürebilmesi için portföyü yeniden dengeleyebilirsiniz.

Yatırım, çevrimiçi mod aracılığıyla her tür tüccar için çok uygun hale geldi. Hisse senetlerinizin fiyatlarını kontrol etmek istediğinizde, nerede olursanız olun canlı borsa güncellemelerini kontrol edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.