Sabit Protez Avantajları

Sabit Protez Avantajları

Sabit protez uygulaması, eksik ya da aşırı madde kaybına uğrayan diş ve diş dokusu ile beraber rengine benzer malzemeler kullanılarak yerine konması işlemi olmaktadır. Kişiye doğal diş görünümünü ve işlevselliğini kazandıran sabit protezler en çok tercih edilen protez uygulaması olarak öne çıkmaktadır. Sabit protezin uygulanması için dişsiz bölgenin iki tarafında da protezin tutunmasını sağlamak için en az iki adet sağlam ve uzun köklü diş olması gerekli olmaktadır Bu uygulamaya köprü tanımı yapılmakta ve bununla birlikte tek bir diş üzerine uygulanabilen sabit protez işlemleri de bulunmakta ve tamamı Pendik diş doktoru tarafından uygulanmaktadır.

Sabit Protez Avantajları Nedir?

-Protezler hasta tarafından çıkartılamadığı için gizli olmaktadır.

-Genellikle hareketli bir protezden daha doğal ve estetik görünüme sahip olmaktadır.

-Hareketli protezlerden daha iyi çiğneme işlevi göstermektedir.

-Damağın arka tarafına ya da dilin altına uzanan protez materyali bulunmaz.

Sabit Protezlerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Bir ya da birden fazla dişin eksik olduğu bir durumda kron ya da köprü protezi yapıldı ise kullanım ve bakım protezin ve protez altındaki dişlerin ömrünü uzatmaktadır. Sabit protezler Pendik diş doktoru tarafından yapılması sonrasında bakımı oldukça fazla önem teşkil etmektedir.

Protez hangi materyalden yapılırsa yapılsın yabancı bir madde olmaktadır. Kron ve köprüye komşu olan dişler ve çevresini saran diş etlerinin sağlığını korumak amacı ile ağız bakımına özen gösterilmesi önemli bir konu olmaktadır. Kötü ağız bakımı sonucunda diş etlerinde sorunlar meydana gelmekte ve komşu dişlerde çürükler oluşmaktadır. Ağız bakımı normal diş fırçalamasını ötesinde olmakta düzenli olarak Pendik diş doktoru tarafından muayene edilmesi faydalı bir konu olmaktadır.

Protez Yapılması Hastaya Ne Fayda Sağlar?

Protez ile hastanın kaybolan fonksiyonları tekrar kazandırılması amaçlanır ve aynı zamanda bozulan konuşmasının da düzeltilmesinde etkili olmaktadır. Estetik görünümün de daha iyi olması amaçlanmaktadır.

Protez uygulamaları ile kaybedilen ağız sağlığının toplum içinde kayıp dişler ile yaşamak zorunda kalan bireylerin psikolojik açıdan da desteklenmesi sağlanmaktadır. Kaliteli ve dayanıklı sabit protez işlemi için Pendik diş doktoru hizmetleri mevcut olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.