Şeffaf Araç Kaplama

Şeffaf Araç Kaplama

Aracınızı dış etkilere karşı korumanız artık eskisi kadar zor değil! Araç kaplama uygulamaları ile aracınızı dışarıdan gelecek kimyasal maddelere ya da fiziksel etkilere karşı yüksek performansta korumanız mümkündür. Şeffaf araç kaplama poliüretan bir içeriği olan özel kaplama yöntemidir. Bu yöntem ile aracınızın dış yüzeyindeki birçok noktayı koruma altına alabilirsiniz. Özellikle motor kaputu, çamurluklar, kapılar ve kapıların tutulacağı gibi alanlarda şeffaf şekilde kaplama yapmak mümkün olur. Bu uygulama kara araçları için yoğun olarak talep görse de deniz araçlarında da çok tercih ediliyor.

Şeffaf kaplamanın en önemli işlevlerinden biri aracınızın dış etkilere karşı korunmasını sağlamasıdır. Şeffaf yapısı ile aracınızın dış görünümü orijinal görünümünde olur. Şeffaf kaplama malzemesi kalın ve esnek olduğu için estetik sonuçlar verir, aynı zamanda da üstün koruma sağlar. Dışarıdan gelecek her türlü darbe ve çizik etkisine karşı aracınız koruma altındadır. Bir araca ait boyaya kuşların pisliği, çalılardan gelen çizikler, araç reçinesi ya da boya tozları zarar verir. Şeffaf kaplama ile artık bu durumlar risk faktörü olmaktan çıkar.

Aracınızın ilk günkü parlaklığını koruyan şeffaf araç kaplama uygulamasında hiçbir şekilde dışarıdan kaplama yapıldığı anlaşılmaz. Araçta orijinal görüntüyü koruyarak bir koruma önlemi almak isteyen araç sahipleri bu uygulamaya başvuruyor. Şeffaf kaplama ile aracın dış yüzeyini korurken diğer taraftan aracın boyası da olumsuz etkilere karşı koruma altındadır.

Bkz: Şeffaf Araç Kaplama

Şeffaf araç kaplama neden önemlidir?

Şeffaf araç kaplamanın en önemli işlevi aracın kimyasal ve fiziksel etkilere karşı orijinal boyasını korumasıdır. Zamanla dış etkilerden gelen çizik ve solma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Aynı zamanda dışarıdan gelen darbeler ve güneş ışınları aracın dış yüzeyinde sorunlar oluşturur. Şeffaf araç kaplama uygulaması aracın dış yüzeyini her etkiye karşı korur. Yolda seyir halinde aracın kaput kısmına gelen taşlar çizik oluşumuna yol açar ve boyaya zarar verir. Şeffaf kaplama ile birlikte araç çizik etkisine karşı da korunur.

Şeffaf araç kaplama işlemleri aracın kaput yanı, yan ayna ve çamurluk gibi tüm yanlarını korur. İşlem sonunda araç fabrika çıkışı hatasız bir görünümde olur. Kaplama malzemesi kalın ve güçlü olduğu için boyaya gelen dış etki zarar vermez. Ayrıca kaplama malzemesi söküldüğü anda araç eski görünümüne geri döner.

Şeffaf araç kaplama avantajlı mı?

Araçların parlak ve estetik bir görünüme sahip olması ve dış etkilerden korunması için tercih edilen en popüler araç koruma uygulamalarından bir tanesi de şeffaf kaplama. Diğer kaplama uygulamaları ile karşılaştırıldığında şeffaf araç kaplamanın bazı avantajları bulunuyor. Öncelikle bu uygulama ile aracın yüzey kısmında görülen pislikler ve tozlar, çizikler ve sürtme izlerine karşı koruma elde edilir. Dışarıdan ne etki gelirse gelsin aracın orijinal yüzeyi ve boyası ile teması kesilir. Aksi halde güneş ışınları, darbeler ve çizikler aracın orijinal boyasının zarar görmesine yol açar. Bu da zaman içinde aracın parlak görünümünü yitirmesinin ana sebeplerinden biridir. Şeffaf araç kaplama uygulaması aracın orijinal boyasını korumayı sağlar.

Şeffaf araç kaplamanın en önemli farklarından biri aracın orijinal renginde kalmasıdır. Araç orijinal renginde ilk gün parlaklığını geri kazanır. Aynı zamanda dışarıdan hangi etki gelirse gelsin kaplama malzemesini etkilemez ve aracın parlak görünümü kalıcı olur. Şeffaf kaplama malzemelerinin kullanım ömrü ve etkisi de uzundur. Bu nedenle araçta uzun süre solma ve sararma gibi şikayetler oluşturmaz. Aynı zamanda koruyucu etkisi her zaman devam eder.

Şeffaf araç kaplama nasıl olur?

Şeffaf araç kaplama uygulamasının diğer araç kaplama işlemlerinden bir farkı yoktur. Bu uygulama aracın dış yüzeyinde bulunan çizik görünümlerini giderir ve ilk gün ortaya çıkan parlaklığını sağlar. Araç zamanla oluşan çiziklerden kurtulur ve sıfır parlaklığını geri kazanır.

Şeffaf araç kaplama uygulamaları şu adımlarla yapılır;

İlk olarak aracın dış yüzeyi çok detaylı bir şekilde temizlenir. Çünkü kaplama malzemesinin tam yapışması için aracın dış yüzeyi tozdan arınmalı ve temiz olmalıdır.

Dış yüzeyin temizliği sırasında özel malzeme ve solüsyonlar kullanılır.

Daha sonra aracın kuruması bekleniyor ve kaplama planlaması yapılıyor. Bu aşamada kaplama folyosu dış yüzeye göre kesilir ve hazır hale getirilir.

Şeffaf yapıdaki folyo malzemesi doğru işçilik ile aracın dış yüzeyine yapıştırılır. Burada aracın yüzeyinin hava almamasına dikkat edilir.

Daha sonra araçta kalan hava kabarcıkları belirlenir ve yok edilir.

Isı tabancası ile yapılan kusur giderme işleminden sonra araca son şekil verilir.

Deneyimli bir ekip tarafından kaliteli malzeme ile yapılan şeffaf kaplama uygulamaları çok etkili sonuçlar sağlar.

Şeffaf araç kaplama pahalı mı?

Şeffaf araç kaplama işlemlerinin maliyeti etkisi değerlendirildiğinde çok düşüktür. Yapılacak kaplama uygulamasına göre şeffaf araç kaplama fiyatları belirlenir. Burada araç detaylı olarak incelenir ve araç sahibinin talepleri dikkate alınır. Şeffaf kaplama yapılacak alan ne kadar geniş olursa ve kaplama yapılacak bölgenin zorluğu ne kadar artarsa fiyatlar da artış gösterecektir.

Bu uygulamalarda başarı elde etmek için profesyonel çalışmak ve kaliteli malzeme kullanmak gerekiyor. İşçilik ücretleri ve malzeme kalitesi de fiyatları etkiliyor. Şeffaf araç kaplama uygulamalarında fiyat bilgisi almak için hemen aracınızla uygulama yapılan merkezlere başvurabilirsiniz.

Kaynak: https://vizyonarackaplama.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.