Gaziantep VALİLİĞİ'NDEN FLAŞ AÇIKLAMA..!

Gaziantep VALİLİĞİ'NDEN FLAŞ AÇIKLAMA..!
Gaziantep’te bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde yaşanan ve büyük yankı uyandıran İsmail Haniye posteri gerilimi ile ilgili Gaziantep Valiliği’nden beklenen açıklama geldİ

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada; ''Bazı basın ve sosyal medya mecralarında İlimizde bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Koyma Töreni’nde İsmail Haniye’nin posterinin bulunduğu, Atatürk posterinin ve Türk Bayrağı’nın olmadığı ve bu şekilde törenlerin provoke edilmeye çalışıldığı şeklinde iddialar yer alması üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. Söz konusu İsmail Haniye posteri, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin yapıldığı gün değil törenden daha önceki günlerde ve İlimizde bulunan sivil toplum örgütleri tarafından asılmıştır ve sivil toplum örgütlerinin Gazze’ye destek programları muhtelif akşamlarda posterlerin bulunduğu alanda yapılmaktadır. Posterlerin 30 Ağustos Törenleri ile ilgisi bulunmamaktadır.

Atatürk Posteri olmadığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Tören alanını gören Valilik Binası, Büyükşehir Belediye Binası ve diğer tüm kamu binalarına Atatürk Posterleri ve Türk bayrakları asılmıştır. 15 Temmuz demokrasi meydanı geniş bir alandır. 30 Ağustos tarihinde çelenk sunma törenleri bu meydanın bir bölümünde, diğer kutlama programları istasyon Meydanı’nda yapılmaktadır. Törenin yapıldığı alan bariyerlerle kapatılmıştır. Bahse konu poster, tören alanının bariyerlerinin yaklaşık 50 metre gerisinde yani tören alanı dışında yer almaktadır.

Bahse konu poster, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili bir nedenden alana asılmamıştır ve Gazze etkinlikleri nedeniyle bir süredir alandadır. 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenleri ile posterler arasında kurulmaya çalışıldığı gibi bir bağ bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.