Gaziantep'te ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARINA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER

Tarihin en büyük kahramanlık destanının yazıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıldönümü kutlamalarına İsmail Haniye’nin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda asılı unutulan “Bizim Liderlerimizi fertlerimizden önce feda ederiz” pankartı damga vurdu

Atatürk ve Türk bayrağının asılmadığı görülen meydanda Gaziler, Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP Milletvekilleri ve yöneticileri büyük tepki gösterdi. Tepki üzerine İsmail Haniye’nin pankartları CHP’liler tarafından indirildi, yerine Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asıldı.CHP gaziantep Milletvekili Melih Meriç’te yaşananlara tepki gösterdi, “Bu kabul edilebilir bir hata değildir; tam anlamıyla bir kasıt ve gaflettir!’’ ifadelerini kullandı.

MERİÇ, ŞUNLARI SÖYLEDİ: “TÜRKİYE'NİN GAZİ ŞEHRİ

Gaziantep’tir. Bu ülkenin Kurtuluş Savaşı'nın önderliğini yapmış bir şehirdir. Ama maalesef ismi demokrasi Meydanı olan bu meydanda 30 Ağustos törenlerinde tüm Türkiye bir mesaj verilmek istendi Ama bu mesajı Bu ülkenin kurucu Partisi olan Ulu Önder Atatürk'ün değerleri ile kurulmuş olan Cumhuriyet Halk Partisi ile tüm örgütü asla izin vermedi ve vermeyecek”

KASIT VE GAFLETTİR

“Cumhuriyet’in kurucu iradesine, temel değerlerine ve milli bayramlarımıza karşı hasmane tutumlara, duyarsızlığa hiçbir surette taviz vermeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bağımsızlık ruhunu hiçe sayan bu tavır, kabul edilebilir bir hata değildir; tam anlamıyla bir kasıt ve gaflettir”

CHP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ HASAN ÖZTÜRKMEN TEPKİ GÖSTERDİ.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, meydana Atatürk posterinin asılmamasına, “Bu milli mücadeleye saygısızlıktır, ulusal Kurtuluş Savaşımıza ve şehitlerimize saygısızlıktır, Milli Mücadelemizin lideri Atatürk'e saygısızlıktır” dedi. Öztürkmen, bu durumu protesto ettiklerini ve Atatürksüz törene katılmayacaklarını belirtti.

GAZİLERDEN SERT TEPKİ

Olayın ardından, pankartın kaldırılması için yetkililere çağrıda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsmail Tümer “Bu cumhuriyet gazilerimizin ve kahramanlarımızın güç birliği ile kuruldu. 30 Ağustos’un 102. yıl dönümünde, Atatürk’ün fotoğrafının yerine neden bu pankart asılmıştır?” şeklinde eleştirilerde bulundu. Alanda oluşan gerginlik sonrasında Hamas lideri İsmail Haniye'nin pankartı kaldırıldı. Günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde yerine Türk Bayrağı ile Atatürk posteri asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.