Gaziantep'te trafikte yeni dönem başladı: Artık ehliyet çilesi bitiyor

Gaziantep'te trafikte yeni dönem başladı: Artık ehliyet çilesi bitiyor
Gaziantep ve Türkiye'nin tüm ilerinde vatandaşlar için heyecan verici bir dönem başlıyor. Resmi kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, sürücüler artık ehliyetlerini yanlarında taşıma zorunluluğundan kurtuluyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması, kişisel verilerin dijitalleştirilmesi sürecinde yeni bir adımı temsil ediyor. Sürücülerin ehliyet bilgileri artık Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarıyla entegre ediliyor. Bu yenilik, araç sürerken ehliyet taşıma yükümlülüğünü ortadan kaldırıyor.


"Hayat Kimliğinle Kolay" uygulamasının kullanıcı adedi hızla artmaya devam ediyor. Yapılan son açıklamalara göre, uygulamadan yararlanan sürücü sayısı 6 milyon 275 bin kişiyi aşarak önemli bir dönüm noktasına ulaşmış bulunuyor.


Trafikte bir yenilik olarak sunulan bu hizmet, bireylerin hayatını kolaylaştırırken, aynı zamanda daha az eşya taşıma konusunda da rahatlık sunuyor. Sürücü belgesi bilgilerinizi taşımak artık cüzdanınıza değil, T.C. kimlik kartınıza emanet!


Sürücü belgesi bilgilerinin kimlik kartlarıyla entegrasyonu için vatandaşların yapması gereken tek şey yeni tip bir sürücü belgesine sahip olmak. Bu özelliği aktif hale getirmek isteyen vatandaşlar, yakınlarındaki bir nüfus müdürlüğüne başvurarak işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.


Bu hizmet yeni tip sürücü belgesine sahip olanlar için geçerli olduğu gibi, yeni nesil elektronik kimlik kartı sahipleri de bu ayrıcalıktan yararlanabiliyor. Üstelik bu işlemler vatandaşlar için herhangi bir ek ücret gerektirmeden tamamen ücretsiz bir şekilde sunuluyor. Gaziantep ve Türkiye'nin dört bir yanındaki sürücülere büyük kolaylık sağlayacak olan bu uygulama ile trafikte yeni bir sayfa açılıyor

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.