Baklavacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Katmerci: 'Gaziantep pahalı diyenler belki utanır' dedi! Yorum Yağmuruna Tutuldu

Baklavacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Katmerci: 'Gaziantep pahalı diyenler belki utanır' dedi! Yorum Yağmuruna Tutuldu
Baklavacılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci'nin sosyal medya paylaşımı, Gaziantep’teki yeme içme sektöründeki pahalılığı gündeme taşıdı. Katmerci’nin sözleri, sosyal medyada tartışıldı.

Gaziantep Baklavacılar, Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, yaptığı sosyal medya paylaşımı ile Gaziantep'teki yeme içme sektöründeki pahalılığı savundu. Katmerci, "Gaziantep pahalı diyenler belki utanır. Birecik'te 100 gram çiğ eti olan kıyma dürüm 170 TL. Aynı seviyede olan bir işletme Gaziantep’te 130 gram çiğ eti olan kıyma dürümü 130 TL. Gaziantep’te Lüks dediğimiz restaurantta ise 190 TL. Burada durum aslında son 2 yılda çok yüksek ve değişken olan ham maddelerimiz pahalı," dedi.

Bu açıklama, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve birçok kişi tarafından eleştirildi. İşte gelen tepkilerden bazıları:

‘’Abdulkadir efendi burda gelip milletin aklıyla dalga geçeceğinize oda başkanı olarak işletme sahiplerini toplayında milletin ekonomik olarak zor durumda olduğunu anlatıp azıcık vicdan, merhamet dileyin’’

‘’Ya siz başka şehirde yaşıyorsunuz yada antrpdeki fiyatlardan haberiniz yok. Nohut sürümünün 50 TL olduğu yerde bahsettiğiniz kebap 200 TL. Gastronomi şehri olduk olmaz olaydık,her dürümcü meşhur oldu her kebapçı şef oldu. Kıçı kırık nohut kuşbaşı kebabı oldu. Yazıklar olsun’’

"Abdulkadir bey, yeterince para kazandınız, biraz halka hizmet edin. Fiyatlar pahalı, kira vs. bahane olamaz."

"Evet Kadir bey, dediğiniz doğru ama Birecik'te aynı Antep'te 130 gram kıyması olan dürümü satan bir ya da iki esnaf vardır. En kral hesapla maliyet 70 TL’dir, 170 TL gerçekten fahiş fiyat."

"Kusura bakmayın ama nerede yediğinizi bilmiyorum. Birecik'te Antep'in yarı parasına çok rahat karın doyurursunuz. Kilosu 700 lira etten 100 gram dürüme 130-140 lira verilirken, Antep'te kilosu 50 lira olan nohutun dürümün arasında 100 gram koyarak 60-70 liraya satılıyor."

Gaziantep'te sakatat fiyatlarında tarihi düşüş!

"Neyinden utanmamız lazım tam olarak? İstanbul vs. büyük illeri saymazsak yemek konusunda Antep kadar pahalı şehir yok maalesef. 130 TL’ye kıyma dürümü Antep’in neresinde?"

"Başkan, algı konusunda master yapmışsın, aynen devam bu şekilde!"

"Utanması gerekenler ‘Gaziantep pahalı’ diyenler değil, Gaziantep’i her anlamda yaşanmaz bir’’

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum