Gaziantep trafiğine DEVRİM GİBİ PROJE! Bir buçuk saat kazandıracak

Gaziantep trafiğine DEVRİM GİBİ PROJE! Bir buçuk saat kazandıracak
Gaziantep'te, efsanevi İpek Yolu güzergahında yer alan ve ağırlaştırılan trafiği hafifletmek amacıyla hayata geçirilmesi öngörülen Dülük Tüneli Projesi'nde önemli bir aşama kaydedildi. Protokollerin imzalanması ile yol inşaatının yıl sonunda bitecek

Gaziantep'te, efsanevi İpek Yolu güzergahında yer alan ve ağırlaştırılan trafiği hafifletmek amacıyla hayata geçirilmesi öngörülen Dülük Tüneli Projesi'nde önemli bir aşama kaydedildi. Gerekli protokollerin imzalanması ile başlanan yol inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Bu sayede şehrin en önemli ulaşım damarlarından biri kabul edilen İpek Yolu'ndaki trafik yükünün azalması bekleniyor.


DÜLÜK-OTOYOL TÜNELİ PROJESİ

Şehrin ana arterlerinden olan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucu gerçekleştirilen Dülük-Otoyol Tüneli Projesi ile ulaşımın daha kolay ve hızlı olması öngörülüyor. Yapım aşamasının 2 yıl sürmesi beklenen bu dev proje, İpek Yolu'ndaki mevcut yükü hafifletmekle kalmayacak, alternatif bir ulaşım güzergahı sunarak yıllardır süregelen trafik sorununa da çare olacak.

İMZALAR ATILDI

Gaziantep'te can damarı olarak kabul edilen organize sanayi bölgelerine yapılan ulaşım, Dülük Tüneli ile artık daha az zaman alacak. Tünel projesi, İpekyolu üzerindeki ciddi trafik akışını başka bir güzergaha yönlendirerek hem yakıt tasarrufu hem de önemli ölçekte zaman kazandıracak.

3 BİN 250 METRE UZUNLUĞUNDAKİ İKİ TÜNEL

Gaziantep'in yeşil alanlarından biri olan Dülükbaba Ormanları'nın altından geçecek şekilde tasarlanan projede doğaya zarar verilmemesi için hassas bir planlama yapıldı. İnşa edilecek olan 3 bin 250 metre uzunluğundaki iki tünel, şehrin trafik akışına yeni ve modern bir boyut kazandıracak.


Kent merkezi ile Organize Sanayi Bölgesi arasında hızlı ve kesintisiz bir ulaşım hattı oluşturmayı amaçlayan Dülük Tüneli Projesi kapsamında, bir dizi çevre yolu ve bağlantı noktası da ihdas edilecek. Toplam 8 bin 600 metre uzunluğunda olması planlanan yol ağının yanı sıra beş yeni köprülü kavşak inşa edilerek, Gaziantep'in trafik kapasitesi ve ulaşım verimliliği ciddi anlamda artırılacak.

FATMA ŞAHİN DEV PROJEYİ DUYURDU

Protokol imzaları atılır atılmaz projenin değerine vurgu yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, inşa sürecine derhal başlayacaklarının müjdesini verdi. Şahin, 250 bin kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgesi'ne yönelik olarak kritik önemi olan Dülük Tüneli için "Şehrimiz bu projeyi bekliyordu ve imza ile birlikte bunu hayata geçiriyoruz" dedi.


Ayrıca Şahin, projenin detaylarına dair yaptığı açıklamada, tünelin 3 bin 250 metre uzunluğa sahip olacağını, 5 yeni köprülü kavşağın inşa edileceğini ve 8.6 kilometrelik yeni bir bağlantı yolunun şehrin ulaşım ağını genişleteceğini belirtti. Şahin, bu altyapı gelişmeleriyle şehir trafiğinin rahatlayacağını ve özellikle organize sanayi bölgesinde çalışan yaklaşık 250-300 bin kişinin günlük ortalama bir buçuk saatlik zaman kazancı elde edeceğini ifade etti. #Gaziantep

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum