GAZİANTEP VE TÜRKİYE'DE GÜNDEM Şehitkamil Belediyesi'nde Neler Oluyor? İşçi Çıkartmaya Bakanlık Denetimi!

GAZİANTEP VE TÜRKİYE'DE GÜNDEM Şehitkamil Belediyesi'nde Neler Oluyor? İşçi Çıkartmaya Bakanlık Denetimi!
Gaziantep ve Türkiye dün Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Temmuz ayı 2. Birleşiminde yapılan protestoya tepki göstererek yaşananların provokasyon olduğunu belirtmişti! Çalışma Bakanlığı'ndan işten çıkarmalara soruşturma başlatılacak..

Çalışma Bakanlığı, işten çıkarma iddialarıyla ilgili soruşturma başlatırken, Çalışma Bakanı Prof Dr. Vedat Işıkhan’da yaptığı açıklamada belediye başkanlarını işçi çıkarma konusu'nda uyarmıştı...

İŞTE O AÇIKLAMA

DÜN NELER OLMUŞTU

Geçtiğimiz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan ve ulusal medyaya da yansıyan olayların ardından, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a bir kötü haber de Çalışma Bakanlığı’ndan geldi. Çalışma Bakanlığı haksız ve hukuksuz işten çıkarmalarla ilgili soruşturma başlattı, Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a, belediye başkanlarına uyarıda bulundu.

HALİL UĞUR İŞÇİLERİ UYARDI

Meclis devam ederken elinde pankartlarla salona giren işçilerin Umut Yılmaz’ı protesto etmesi üzerine meclis başkanı Halil Uğur işçileri uyardı ve “burada kimseyi protesto etme hakkınız yok, meclisi izleyebilirsiniz, çünkü meclisimiz herkese açıktır. Ama bu davranışınız doğru değil, lütfen pankartları indirin ve yerlerinize oturun “diye ikazda bulundu.

YILMAZ YUHALANDI...

Şehitkamil Belediyesi tarafından 6 aylık sözleşmesi sona erdiği gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin, ellerinde pankartlarla meclis salonuna alınması gerginliğin fitilini ateşledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın da bulunduğu meclis salonunda işçiler Yılmaz’ı, yuhalayarak protesto etti. Halil Uğur’un sürekli uyarısına rağmen işçilerin yuhalamalı protestoları üzerine meclisi terk etme kararı alan Başkan Umut Yılmaz, kürsüye çıkarak, “Sayın Başkan, hiç yakıştıramadım. Burasını siyasi bir şov haline getirdiniz. 6 aylık işçiler aldınız. Hepsini, AKP kadrosundan aldınız. Şimdi de şov yaptırtıyorsunuz. Sizi esefle kınıyorum, çok ayıp ettiniz” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.


ÜYELERLE SALONU TERK ETTİ

Yaşananlara oldukça sinirlenerek sert tepki gösteren Yılmaz, “ Ayıptır ya, ben, Şehitkamil Belediye Başkanıyım. İlçe başkanı falan değilim. Bir de dövdürün. Dışarıdan adam getirtiyorsunuz buraya. Terbiyesizliktir bu. Saygısız adamlar.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK TEPKİ GÖSTERİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz,

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kapısının önüne gelerek partililerle birlikte açıklama yaptı. Umut Yılmaz, “Sevgili hemşerilerim, biraz önce Meclis Toplantısı oldu. Mecliste, sayılar tutmadı. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak itiraz ettik. Tekrar saydırın, dedik. Israrımıza rağmen saydırmadılar. Onun akabinde biliyorsunuz ki geçen hafta AKP listelerindeki 64 işçiyi biz, partili olduğu için değil, süreli olduğu için 6 aylık alındıkları için işten çıkarmıştık. Şu anda hepsini elinde pankartlarla meclis salonuna girmesine göz yumuldu. Bu olayı kınıyorum”dedi.

KREŞ FİYATLARI ARTIŞI TEPKİ GÖRDÜ

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan mecliste 72 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddesinde yer alan belediyeye ait kreş fiyatları ile nikah ücretleri arttırma kararı alındı. Mesai saatleri arası için nikah ücretleri 2 bin TL, mesai saatleri dışında nikah ücretleri ise 2 in 500 TL’ye yükseltildi. Belediye ait kreş fiyatları ise 2 bin 500 liradan 7 bin liraya, 5 bin lira olan ise 11 bin liraya çıkarıldı. CHP’li meclis üyeleri yüzde 71 artışa razı olduklarını ancak yapılan yüzde 200’lük zammın kabul edilemeyeceğini söyledi.

TANSİYON YÜKSELDİ

Büyükşehir Belediyesine ait kreş fiyatları ile nikah ücretlerinin arttırıldığı meclis toplantısında tansiyon yükseldi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur ile CHP Meclis Üyesi Hasan Şencan ve Mehmet Sucu arasında kreş fiyat tartışması yaşandı.

KOMİSYONA SEVK EDİLİ

Mecliste üzerinde tartışma çıkarılan ilgili madde için süre verilerek, yeniden komisyona sevk edildi.

TARTIŞMANIN BOYUTU BÜYÜDÜ

Bir süre önce Şehitkamil belediyesinde işten çıkarılan işçiler büyükşehir belediye meclisine geldi. 60’a yakın işçi salona gelince gerginlik büyüdü. Bu gelişme sonrası CHP meclis üyeleri meclis salonunu terk etti. Bir süre sonra ise Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri salondan çıktı. Bu gelişme sonrası meclis kaldığı yerden devam etti.

Kaynak:Fevzi Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.