Gaziantep, Kilis, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye tarih verild! 0 Hayvana Dikkat: "Evler Tehdit Altında, Mayıs Ayı Alarmı!"

Gaziantep, Kilis, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye tarih verild! 0 Hayvana Dikkat:  "Evler Tehdit Altında, Mayıs Ayı Alarmı!"
Gaziantep başta olmak üzere Hatay, Adana, Mersin, Tarsus, Osmaniye ve Kilis illerinde her yıl tekrarlanan can sıkıcı sorun, bu yıl da vatandaşları endişelendirmeye başladı.

Havalar ısındı yaz geldi özellikle sıcak bir iklime sahip Akdeniz bölgesindeki şehirlerimiz ya da Akdeniz bölgesine yakın illerimiz Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, Tarsus, Osmaniye ve Kilis, sivrisinek istilasına karşı önlem almaya hazırlanıyor. Özellikle sıcak iklime sahip bu illerde yaşayanlar sivrisineklerin neden olduğu rahatsızlıkla mücadeleye hazırlanıyor.


MAYIS'TA KORKUNÇ İSTİLA BAŞLIYOR!
Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, Tarsus, Osmaniye ve Kilis için yapılan açıklamalara göre, sivrisinek istilasının bu yıl mayıs ayının sonlarına doğru ve haziran ayının başlarında yoğunlaşacağı öngörülüyor. Bu tarihin verilmesi, bölge sakinlerini şimdiden tedbirlerini arttırmaya itiyor.

NASIL KORUNACAĞIZ?

Uzmanlar, sivrisinek istilasına karşı etkili bir mücadelenin yürütülmesi için hem belediyelerin düzenli olarak ilaçlama yapmalarını hem de bireylerin sinek kovucu spreyler gibi kişisel önlemler almasını öneriyor. Gaziantep ve diğer risk altındaki illerde yaşayan vatandaşların, bu ciddi soruna karşı şimdiden önlem almaları çağrısında bulunuluyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.