Gaziantep Bu Fabrikayı Konuşuyor...

Gaziantep Bu Fabrikayı Konuşuyor...
Tezel, KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programının işletmelere yönelik önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Gaziantep Model Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel, Gaziantep Model Fabrika’nın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) Kapasite Geliştirme Destek Programı kapsamında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Tezel, yalın üretim teknikleri kullanarak işletmelerin operasyonel süreçlerini daha etkin hale getirmeyi, kaynakları verimli yöneterek üretimdeki israfları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Programın işletmelerin ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırmaya yönelik fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Bora Tezel, ‘’Gaziantep Model Fabrika olarak amacımız, firmalarımızın üretim maliyetlerini düşürerek ulusal ve uluslararası pazarda rekabet güçlerini korumalarını ve artırmalarını sağlamaktır. Bu noktada, KOSGEB tarafından sunulan destekler kritik öneme sahiptir. Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın sağladığı kredi faiz desteği, firmalarımızın kapasitelerini geliştirmelerine büyük katkı sunacaktır” dedi.

Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın ön koşulu olan Yalın Olgunluk Değerlendirme Analizi (YODA) raporlarının Gaziantep Model Fabrika bünyesinde hazırlandığını belirten ve YODA raporlarının, firmaların mevcut durumlarının analiz edilerek sorun ve ihtiyaçlarının tespit edilmesi, stratejiler oluşturulması ve bu doğrultuda yol haritalarının hazırlanması sürecinde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Tezel, şunları kaydetti:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB tarafından akredite olan uzman ekibimiz, işletmelerimize YODA raporu hazırlayabilmektedir. YODA raporunun ardından başvurusu onaylanan firmaların, Model Fabrika hizmetlerinden faydalanması zorunludur. Bu hizmet, firmaların proje süreci boyunca operasyonel mükemmeliyet ilkelerini öğrenmesini ve uygulamasını sağlamaktadır.”

Tezel, ‘’Gaziantep Model Fabrika, bugüne kadar sektör bağımsız olarak tekstil, plastik, makine-metal, gıda ve kimya gibi çeşitli alanlarda 83 firmaya eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmuş ve Kapasite Geliştirme Destek Programı kapsamında da işletmelere tam destek sunmaya devam edecektir. Gerçek bir üretim ortamında deneyimsel öğrenme teknikleri ile firmalarımızın yalın üretim becerilerini geliştirmek ve kaynak israfını minimize etmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gaziantep Model Fabrika olarak, bölgemizin sanayi kuruluşlarını daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.