GASTOKAZIK FURYASI'NA SİMİTÇİLERDE KATILDI! PAHALI ŞEHİR GAZİANTEP VE GASTRONOMİ

GASTOKAZIK FURYASI'NA SİMİTÇİLERDE KATILDI! PAHALI ŞEHİR GAZİANTEP VE GASTRONOMİ
Gastronomi, gastronomi diye bağırıp memleketi soyanlar doymak nedir bilmiyor. Kalite ve hizmette değil ama fiyatta Boğaziçindeki, Bodrum'daki mekanlarla yarışan Gaziantep'in kebapçılarına simitçiler de katıldı.

Belediyeler ve Ticaret Müdürlüğü ekipleri güya denetim yapıyor ama şehir yine de sahipsiz. Bir simidin 20 TL, bir açma simidin 30 TL olduğu şehirde vatandaş nasıl karnını doyursun?

Gaziantep denizi, dağı, yaylası olmayan: turizm gelirleri ağırlıklı olarak gastronomi kaynaklı. Ancak böyle giderse yabancı turistin Bodrum'u terk ettiği gibi yerli turist de Gaziantep'e uğramaz olur. Düne kadar kentin birinci sınıf restoran, kebapçı ve baklavacılarında turistten dolayı kuyruklar oluşurken, bugün ikinci kademe yerler tercih ediliyor.

Böyle giderse yarın da turistler ancak Dürümcü Habeş'e gider. Ertesi gün de gelen olmaz! Yerli turist Gaziantep'te konaklayacağına Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa'da kalır.

SEFERTASI GERİ DÖNDÜ

Öte yandan şehir merkezinde çalışan vatandaşlar ise kazık fiyatlar nedeniyle yemeklerini evlerinden getirerek veya domates-ekmek yiyerek karnını doyuruyor.

Çarşıda yemek yenilecek mekanlar olmadığı gibi kebapçı ve dürümcüler uğratamaz olduklarını belirten Hasan Güney, "Güvenlik olarak çalışıyorum. Öğle yemeklerini artık evden getiriyorum çünkü bu fiyatlarla satın alacak gücüm yok" dedi.

TOMARLA PARA GİDİYOR

Özel bir firmada uzman olarak çalışan Ceyda Kayhanoğlu ise, "5 yıldır Gaziantep'te yaşıyorum. Buraya Bursa'dan geldim. Orada fiyatlar buraya göre son derece makul.

Gaziantep gastronomi şehri dediler ama yemeklerini yemek için restoranlara tomarla para bırakmak lazım" diye konuştu.

Merkezde büfe çalıştıran Metin Karaca da fiyatların pahalılığından şikayet ederek denetimlerin yetersizliği ve fiyat kontrollerinin yapılmaması nedeniyle herkesin kafasına göre hareket ettiğini söyledi.

KATMERCİ: ŞİKAYET EDİN

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Ve Baklavacılar Odası Abdulkadir Katmerci ise, fiyat ve diğer konularda esnafın denetlenmesini isteyerek,

"Şehrimizde faaliyet gösteren yeme içme sektöründe aşırı fiyatlama yapan firmalar hakkında tarafımıza gelen şikayetleri bizler ortak paydaşlarımız ile paylaşıyoruz ve konunun takibini yapıyoruz. Yine bizlerin ulaşmadığı firmalar var ise duyarlı vatandaşlarımızdan ricamız android ve ios telefonlarımıza HFA uygulamasını indirerek Ticaret Bakanlığının uygulaması HFA (haksız fiyat uygulaması) üzerinden şikayette bulunulursa bunların Ticaret İl Müdürlüğü tarafından denetlenerek durum tespitleri yapılarak piyasaya göre abartılı bir fiyatı var ise ve bu fiyat listesi gözle görülür bir şekilde asılı değil ise ceza yaptırımları uygulanmaktadır" dedi.

ekran-resmi-2024-07-28-13-39-45.png

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum