Gaziantep'te Eski Doğalgaz Sayaçlarına Veda! Yapmayana 10 Bin Lira Cezası Var!

Gaziantep'te Eski Doğalgaz Sayaçlarına Veda! Yapmayana 10 Bin Lira Cezası Var!
Türkiye'nin dört bir yanında doğalgaz kullanımındaki artışla birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji tüketimi sistemlerinde birtakım yeni kurallar belirledi. Gaziantep'te de bu yeni yönetmeliklerin etkisi altına giren illerden biri oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararnameye göre, elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının muayene yönetmeliği, kullanıcılar için birtakım kafa karışıklıklarına yol açtı. Yeni kurallar, sayaçların üretim, bakım ve muayenelerini yeniden düzenlerken, sayaç muayenelerinin nasıl yapılacağı ve muayene şartlarını karşılamayan dairelere uygulanacak cezaları da netleştirdi.


DEĞİŞİM TARİHİ VERİLDİ

Gaziantep'teki eski tip sayaçlar, belirlenen tarihe kadar değiştirilmek zorunda kalacak. Bakanlığın yönetmeliğinde belirttiği üzere, 2014 ile 2019 yılları arasında piyasaya sürülen doğalgaz sayaçlarının 2025 yılının sonuna dek yenileriyle değiştirilmesi gerektiği ilan edildi. Bu değişiklik, güvenilir enerji tüketiminin sağlanmasını ve standartların oluşturulmasını amaçlamakta.

ÜCRET ALINACAK MI?

Bu yeniliklerin Gaziantep'te yapılacak değişiklik işlemlerinden ücret talep edilmeyecek olması da vatandaşlar için bir avantaj. 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması gereken değiştirmelerde, sayaç muayene işlemleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yetkilendirdiği il müdürlüklerince yapılabilecek veya vatandaşlar, istemeleri durumunda tercih ettikleri servislerden bu hizmeti alabilecekler.

VATANDAŞ KENDİ SAYACINI KENDİ GÖTÜRECEK!

Yönetmelik gereği, Gaziantep'teki vatandaşlar, sayaçlarını teknik servise kendileri götürmekle yükümlü olacak. İlk muayene gerçekleştiğinde, sayacın ilerleyen dönemlerde yapılacak bakımları için bir program oluşturulacak ve hak sahibine verilecek.

10 BİN LİRA CEZASI VAR

2026 yılının başında yetkililerin yapacakları incelemelerde, yönetmeliğin gereklerine aykırı durumlar tespit edildiğinde ise doğalgaz, elektrik ve su sayaçlarını yönetmeliğe uygun hale getirmeyen vatandaşlara 10 bin lira para cezası uygulanacak. Gaziantep'te bu yeni döneme geçiş süresince gerekli tüm düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.