Gaziantep'te Tapusu veya Miras Sahibi Olanlar İçin BÜYÜK DEĞİŞİKLİK! Bunu Yapmayanlar PİŞMAN OLACAK!

Gaziantep'te Tapusu veya Miras Sahibi Olanlar İçin BÜYÜK DEĞİŞİKLİK! Bunu Yapmayanlar PİŞMAN OLACAK!
Gaziantep'te mirasçılar arasında var olan miras paylaşım sistemi, özellikle birinci derecede mirasçıların mevcudiyetine göre şekilleniyor.

Gaziantep'te ve Türk Medeni Kanunu'na göre, bir kişinin vefat etmesi durumunda, varisler çocuklar, torunlar, resmi nikâhlı eş, anne-baba ve kardeşler olabiliyor. Bu hiyerarşik düzen, mirasçıların kim olacağını belirliyor.

ekran-resmi-2024-07-26-20-41-15.png

YILLARDIR SÜREN KANUN DEĞİŞTİ!
Bu sıralamaya göre, birinci derece mirasçılar sağ olduğunda, ikinci derecedeki akrabaların miras hakları ortadan kalkıyor. Ancak yeni düzenlemeler, miras dağıtımını herkes için daha kolay bir süreç haline getirecek değişiklikler getiriyor. Noter zorunluluğu kaldırıldı ve bu sayede kardeşler arasında yapılacak hisseli tapu paylaşımları sadece yazılı bir sözleşme ile mümkün olacak.

ekran-resmi-2024-07-26-20-41-49.png


GAZİANTEP'TE NOTER DETAYI
Önceden tapu devir işlemleri noter onayına tabi tutuluyordu. Ancak yapılan değişikliklerle hisseli tapu devirlerinde artık bu şart aranmıyor. Böylece, miras payları arasındaki devir, tüm hissedarların onayı ve fiziksel varlığıyla gerçekleştirilecek.

ekran-resmi-2024-07-26-20-41-39.png

GAZİANTEP'TE HİSSELİ TAPULAR'DA BÜYÜK DEĞİŞİM
Hisseli tapuların satışı konusunda ise kararın pay sahipleri tarafından ortak alınması gerekiyor. Bu süreçte, hissedarların bulunması veya avukata vekalet verilmesi usulüne gidilebiliyor. Tapu Sicil Müdürlüğü işlemleri, taşınmaz sınırlarının netleştirilmesiyle beraber tamamlanıyor ve bu yeni düzenlemeler ile taşınmaz mülkiyet işlemleri daha az bürokratik engellerle gerçekleşiyor.

ekran-resmi-2024-07-26-20-48-43.png


MİRASÇILAR ARTK DAHA NET
Türkiye ve Gaziantep'te, Vefatyla birlikte miras konusu gündeme geldiğinde, mirasçıların kim olacağı ve payların nasıl dağılacağı Medeni Kanun'la netleşiyor. Mirasçıların arasında özel bir yere sahip olan resmi nikâhlı eş ise, her durumda olduğu gibi burada da varisler arasında yer alıyor. Türk hukukunda kabul gören üç çeşit vasiyetname ile kişinin son istekleri de resmiyet kazanabiliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.