Gaziantep’te fıstık toplama yevmiyeleri belli oldu! Devlüp fiyatları tavan yaptı

Gaziantep’te fıstık toplama yevmiyeleri belli oldu! Devlüp fiyatları tavan yaptı
Antep fıstığı toplama yevmiyeleri ve işleme ücretleri için yeni tarife açıklandı. 2024 yılında fıstık toplayacak tarım işçilerine ödenecek ücretler ve detaylı çalışma şartlarını netleştiren toplantı, Gaziantep'te Karkamış Ziraat Odası'nda gerçekleşti

İşçi yevmiyeleri

Gaziantep'te Antep fıstığı hasadının başlamasına sayılı günler kala, işçilere ödenecek günlük yevmiye miktarları ve devlüp yani kurutma ve işleme fiyatları belirlendi. Buna göre, 2024 sezonu itibarıyla verilecek yevmiyeler, 800 Türk Lirası olarak tespit edildi. İşçilerin günlük çalışma saatleri sabah 06:00 ile akşam 17:00 arasında olacak.

Gaziantep'te devlüp işletme ücretleri belli oldu

İşleme ücretleri de yeni tarifeyle netlik kazandı. Gaziantep'te antep fıstığının çeşitli işlemelerde uygulanacak fiyatı şu şekilde belirlendi: Antep fıstığı devlüp işlemesi için çeltikli kavlatma 1 ton başına 4 bin Türk Lirası, tane kavlatma 3 bin 500 Türk Lirası, su altı boz taneleme 3 bin 400 Türk Lirası, hafif tane boz (hava) yine 3 bin 400 Türk Lirası, hafif tane kırmızı ben işlemi için 3 bin 300 Türk Lirası ve ben çeltik kavlatma işlemi için ise 4 bin 250 Türk Lirası olarak açıklandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum