Gaziantep'te Sakatat Fiyatları Düşüşte!

Gaziantep'te Sakatat Fiyatları Düşüşte!
Gaziantep'te, Kurban Bayramı'nın ardından hayvan kesimlerindeki artış, et ve sakatat fiyatlarını olumlu yönde etkiledi. Bölge et hali esnaflarının yansıttığı durum, tüketiciler içinse olumlu haberler getiriyor.

Gaziantep’te et ve sakatat fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Kurban Bayramı döneminde küçükbaş hayvan kesiminin artması ciğer ve böbrek gibi sakatat ürünlerinin fiyatlarının sabit kalmasını sağladı. Gaziantep et hali kasaplarından Aydın Çakır bayram sonrası fiyatlarda düşüş olduğunu söyleyerek, “Karaciğerin kilosu 450 TL, takım ciğer (Paf ciğer ve dalak dahil) 250-280 TL aralığında. Kuyruk yağı ise bayramdan önce 200 TL iken şu an 180 TL civarında. Fiyatlar düştü. Elimizdeki hayvanlar bitene kadar bir artış beklemiyoruz.” dedi.


Fiyatlarda artış beklemiyoruz


Ellerinde çok fazla stok olduğunu belirten kasap Aydın Çakır, “besi koyunu sıcak havada yem yemez. Zaten şu an 90-100 kg oldu. Elimizdeki stokları bitirmek istiyoruz. Birkaç aya Eylül gibi Doğudan küçükbaş hayvan gelmeye başlar. Hem elimizde stok olması hem de bayram sonrası olması sebebiyle fiyatlarda artış beklemiyoruz. Şu an sadece restoranlara ve işletmelere satış yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum