Gaziantep’te konut satışlarında ŞOK DÜŞÜŞ

Gaziantep’te konut satışlarında ŞOK DÜŞÜŞ
Gaziantep'te konut satışları, geçtiğimiz yılın Haziran ayında 2 bin 505 iken, bu yıl Haziran ayında 2 bin 397'ye düşerek %4,51 oranında azalma gösterdi.

Konut fiyatlarının yükseliş hızı, üst üste 20'inci ayda da azalmaya devam ederken, Mayıs ayı itibarıyla yıllık bazda %45,05 oranında bir artış kaydedildi. Ancak, İkinci el konut satışları Haziran ayında, önceki yılın aynı ayına göre %6,7 oranında düşüşle 53 bin 888 olarak gerçekleşti.

İkinci el konutta düşüş

Konut fiyatlarında ise yıllık bazda artış hızı üst üste 20'inci ayda da gerilemesini sürdürürken; konut fiyat endeksi mayıs ayında yıllık bazda yüzde 45,05 arttı. İkinci el konut satışları ise haziran ayında bir önceki yılın aynı ayında yüzde 6,7 azalış göstererek 53 bin 888 oldu.

Konut satışları Ocak-Haziran döneminde 6 aylık süreçle bir önceki yılın aynı 6 aylık dönemine karşılaştıracak olursak %3,7 azalışla 545 bin 74 olarak gerçekleşti. Deprem sonrası yoğun talep görse de, enflasyon altında artan konut fiyatları, reel anlamda değer kaybetmeye devam ediyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.