Gastro kazık şehir Gaziantep

Gastro kazık şehir Gaziantep
Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre lokanta fiyatları TÜİK'E RAĞMEN %90 oranında artış gösterdi. Ancak Gaziantep'teki bazı yeme-içme mekanlarında yapılan zamlar bu oranı dah feci şekilde aşarak müşterileri şaşkına çevirdi.

Yerel sektör temsilcileri en büyük problemin fiyat algısının bozulmuş olması olduğunu belirtirken, gerçekler ise vatandaşları endişelendiriyor. Gaziantep'te bir lokantada mercimek çorbasının fiyatı 90 TL'ye çıktı. Kaliteli olduğunu vurgulayan bazı paça beyran ve kebapçılar ise uçuk fiyatlar belirledi. Öyle ki, bir porsiyon kuşbaşı kebap 800 TL, bir tabak paça çorbası 350 TL, mercimek çorbası 100 TL, 3 Euro'ya yakın ve bir şişe su ise 17.5 TL'den satışa sunuldu. Bu astronomik fiyat artışları karşısında vatandaşlar 'bu ne pahalılık' tepkisini gösteriyor.

BU ŞEHİR: 'DIŞARDA YEMEK YEMESİN'

Vatandaşlardan Ceyhun Demir, fiyatların normalleşmesi ve sektörün yeniden hareket kazanması için loakantacılar, Tatlıcılar Odası ve sivil toplum kuruluşlarının bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirtiyor. Demir'e göre eğer çözüm üretilmezse Gaziantep, gastronomi şehri olma özelliğini kaybedebilir ve insanların yemek yemeğe çıkmayı tercih etmeyeceği bir yer haline gelebilir. Gaziantep'teki mekan sahiplerinin ve ilgililerin, yapılan zamlarla ilgili adil ve makul düzenlemeler yapması şehrin turizm ve lezzet ününü koruması için büyük önem taşIdığını beklirtti ve 'Gaziantep'te bu şekilde devam edilirse lokantaların boş kalacağı' belirtildi.

Kaynak:Fevzi Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum