Gaziantep'te Boz fıstığın fiyatı belli oldu!

Gaziantep'te Boz fıstığın fiyatı belli oldu!
Gaziantep’te 2024 yılının ilk su altı boz fıstığının kilogram fiyatı açıklandı. Fıstık üreticilerinin uzun süredir merakla beklediği 2024 yılı boz fıstığın kilogram fiyatı, Gaziantep'in Nizip ilçesinde yapılan işlemler sonucunda 110-115 TL arasında oldu

Fıstık üreticilerinin uzun süredir merakla beklediği 2024 yılı boz fıstığın kilogram fiyatı, Gaziantep'in Nizip ilçesinde yapılan işlemler sonucunda 110-115 TL arasında belirlendi.

Geçen Yıl Fiyatlar 90 TL'deydi

Geçtiğimiz yıl su altı olarak tabir edilen boz fıstığın kilogramı 90 liradan satılmıştı. Ancak bu yıl, fıstık fiyatlarında yaklaşık %22'lik bir artış yaşandı. Fıstık üreticileri, artan maliyetlere rağmen fiyatların beklentilerin altında kaldığını belirterek tepki gösterdi. Üreticiler, özellikle gübre, işçilik ve enerji maliyetlerindeki artışların, fıstık fiyatlarına yeterince yansımadığını dile getirdiler.

Üreticilerin Tepkisi

Fıstık üreticileri, artan maliyetlerin ve düşük fiyatların sektörü zor durumda bıraktığını ifade ediyor. Birçok üretici, mevcut ekonomik koşullar altında sürdürülebilir bir üretim yapmanın zorluklarını vurguluyor ve yetkililerden destek talep ediyor.

Destekle üretime devam

Gaziantep’teki fıstık üreticileri, su altı boz fıstığının hak ettiği değeri bulması ve sektörün ayakta kalabilmesi için çözüm yolları aramaya devam ediyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.