Gaziantepli Seyyar Esnaftan İsyan: Acurun Fiyatı Uçtu, Satışlar Dip Yaptı!

Gaziantepli Seyyar Esnaftan İsyan: Acurun Fiyatı Uçtu, Satışlar Dip Yaptı!
Gaziantep'te tezgahlarda boy gösteren acurların fiyatları, geçtiğimiz yılla kıyaslandığında adeta iki kat artış gösterdi. Şimdi tezgahlarda tanesi 20 TL'den satılan bu ürünler, seyyar esnaflar tarafından Gaziantep sokaklarında sunuluyor.

Fiyatı Bir Yılda İkiye Katlandı


Sokaklarda tezgah açan Gaziantepli esnaflar, acurları kilogramı 50 TL, tek başına ise 20 TL'den müşterilere sunmaktadır. Acurları bir on yıldır satan esnaflar, ürünlerinin Oğuzeli bölgesinden her gün taze olarak geldiğini ifade ediyor. Geçen yıl sadece 10 TL olan acur fiyatlarının, bu sene iki katına çıkarak müşterilere pahalı gelmeye başladığını belirtiyorlar ve durumdan dolayı satışların azaldığını söylüyorlar.


Esnaf Durumdan Rahatsız


Hızlı bir şekilde yükselen fiyatlar, vatandaşları acur satın almada daha seçici olmaya itiyor. Vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle genellikle acura taneyle yönelirken, esnaf ise satışların düşüşünden olumsuz etkileniyor. Maliyetlerin artışı ve ekonomik koşulları fiyat artışlarının başlıca sebepleri olarak gösteren esnaflar, durumdan memnun olmadıklarını belirtiyorlar.


Geçen Yıl 10 TL'ydi

Bir önceki sene her bir acur için tüketicinin cebinden çıkan 10 TL, bu yıl itibarıyla ikiye katlanarak 20 TL'ye yükseldi. Tanesiyle satılan acurun iki kat fiyat artışı, hem satıcıları hem de alıcıları ekonomik olarak zor bir duruma sokuyor. Esnaf, hem satış miktarlarının düşmesinden şikayetçi hem de vatandaşların fiyat artışına verdikleri tepkileri dile getiriyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.