Emekli Maaş Zammı Açıklandı! En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin 500 TL Oldu

Emekli Maaş Zammı Açıklandı! En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin 500 TL Oldu
Temmuz 2024 emekli zammı kaç TL? Açıklama AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den geldi. Emekli kök maaşı 8018 TL’nin TL’nin altında olanlar dikkat!

Son dakika: SSK, Bağ-Kur (4a,4b) emekli zammı yüzde 24,73, memur emekli zammı (4c) yüzde 19,31 olarak kesinleşmişti. Ancak emekli kök maaşı 8.018 TL altında kalanlar zamma rağmen sıfır zam aldı. Yeni düzenleme ile maaşı en düşük aylığın altında kalanlara Hazine desteği sağlanarak ek zam uygulanacak. Peki en düşük maaşı ne kadar oldu?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ 2024 İÇİN NETLEŞTİ

Milyonların merak ettiği son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den geldi. Güler’in açıklamaları şöyle:

Şu anda halihazır durum içerisinde çalıştığımız kanun teklifinin dışında sakin bambaşka konular da çalışıyormuş gibi maalesef geçen dönemlerde farklı dezenformasyon amaçlı bilgilerin olduğunu ifade etmek isterim. Etki analizi ile metin haline getirmediğimiz konu kamuoyunda paylaşıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

Emeklilerimize dosya bazında 10 bin TL olarak asgari ödeme tutarını 12 bin 500 TL’ye yükseltiyoruz.

SIRA MECLİS’TE

Meclis Genel Kurul'u bugün saat 15.00'te bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında aynı dakikalarda Kabine Toplantısı da başlayacak. En düşük emekli maaşı düzenlemesine ilişkin yasa teklifi Meclis’e bugün gelecek vergi yasa tasarısı paketinin içinde yer alacak.

BÜTÇEYE ETKİSİ HESAPLANDI

En düşük emekli maaşı için rakamın 12 bin TL olması halinde 3,2 milyon, 12.500 TL olması halinde ise 3,7 milyon kişinin yararlanması bekleniyordu. 12.000 liralık zamda aylık bütçeye etkinin 3 milyar TL, Ocak 2025 zam dönemine kadar ise 17 milyar TL olacağı hesaplanmıştı. 12.500’lük seçenekte ise aylık bütçeye maliyetin yaklaşık 5.5 milyar TL, 6 aylık bütçeye 33 milyar TL'ye mal olacağı belli oldu. Yıllık rakamın ise 60-64 milyar lirayı bulması bekleniyor.

ZAMLI MAAŞ VE EK ZAM ÖDEME TARİHLERİ

Memur emeklileri ayın 1'inden itibaren maaş aldıkları için zam onlara henüz yansıtılmadı. Daha sonra farklar ödenecek. SSK emeklileri ise maaşlarını yarın almaya başlayacak. Bağ-Kur'luların maaş günleri ise 25'inden sonra başlıyor. Bu kapsamda emekliye ek zam ödeme tarihleri için SGK’nın yayımlayacağı takvim beklenecek. Takvimin ise ay bitmeden yayımlanması öngörülüyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.