Altın fiyatları SON SÜRAT rekora koşuyor! Altın yatırımcıları dikkat: İslam Memiş "Bu hafta tuzaklar var" diyerek uyardı!

Altın fiyatları SON SÜRAT rekora koşuyor! Altın yatırımcıları dikkat: İslam Memiş "Bu hafta tuzaklar var" diyerek uyardı!
ABD'de eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı açıklamalar, altın piyasalarında önemli hareketliliğe sebep oldu.

Donald Trump ile ilgili yaşanan suikast ve Jerome Powell'ın politika açıklamaları, altın piyasalarında volatil bir ortam yarattı. Hâlihazırda ons altın ve gram altın fiyatları, tarihi zirvelere yakın seyrediyor. Altın yatırımcıları, bir yandan yükselen fiyatlarla rekor seviyelere ulaşıp ulaşmayacağını, diğer yandan ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten gelen uyarıları dikkate alıyor. Memiş, yatırımcılara bu hafta dikkatli olmalarını ve olası tuzaklardan kaçınmalarını öneriyor.

AĞUSTOS AYINA DİKKAT

Memiş, kendi YouTube kanalında yaptığı analizle ons altındaki hareketlerin yıl boyunca devam edeceğini öngörüyor. Bununla birlikte, teknik göstergelerin bu hafta kâr satışları ihtimaline işaret ettiğini belirtiyor ve ons altının 2350-2450 dolar bandında takip edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Memiş ayrıca, yatırımcılara Temmuz ayındaki artışların bir dinlenme sürecine işaret ederek, Ağustos ayında vizyonununu yüksek tutmalarını öneriyor.

TEMMUZ AYI KRİTİK

Memiş, aylık değerlendirmesinde temmuz ayının kritik olduğunu vurgulayarak, gram altının TL karşısında yeni rekorlar deneyebileceği uyarısında bulunuyor. Ons altında beklenen düşüşlerde gram altının cazip bir yatırım seçeneği olabileceğine değinirken, jeopolitik gerilimlere dikkatle yaklaşılması gerektiğinin altını çiziyor.

YATIRIMCILARA UYARI

Öte yandan, Memiş Donald Trump'a yönelik suikast girişiminden sonra piyasaların seyrine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Haber Global ile yaptığı röportajda, piyasalarda dikkat edilmesi gereken tuzaklar olduğunu belirterek, özellikle döviz, altın ve kripto para piyasalarının hassas olduğu bir dönemde yatırımcıları uyarıyor. Memiş'e göre, ani ve şiddetli düşüşlerin yaşanabileceği bir haftadayız.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarına dair güncel gelişmeler ışığında, gram altın fiyatı gün içerisinde 2.591 liraya kadar çıkarak yakın tarihli rekor olan 2589 liralık seviyesine geçti. Çeyrek altın, yarım altın ve tam altın gibi diğer popüler altın yatırım araçlarının fiyatları ise şu şekilde:

- Çeyrek altın satış fiyatı: 4.233,00 TL
- Yarım altın satış fiyatı: 8.459,00 TL
- Tam altın satış fiyatı: 16.741,63 TL
- Cumhuriyet altını satış fiyatı: 16.865,00 TL

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.