Gaziantep'te O Mahallede Esnaf Kepenk Kapatıyor! SEBEBİ HIRSIZLAR

Gaziantep'te O Mahallede Esnaf Kepenk Kapatıyor! SEBEBİ HIRSIZLAR
Gaziantep'te artan kablosuz iletişim ağlarının hedef alındığı hırsızlık vakaları nedeniyle mahalleler kepenk indirmek zorunda kalıyor.

Gaziantep'in Hacıbab Mahallesi'nde Yapılan yeni kablo yatırımları heba oluyor, mahalle sakinlerinin sabrı taşıyor. Her seferinde yeniden kablo döşenmesine rağmen, yine aynı senaryo tekrarlanıyor ve vatandaşın cebinden ekstra giderler çıkıyor.

Gaziantep'te bilhassa Hacıbaba Mahallesi, kablo hırsızlığından en çok etkilenen yerlerin başında geliyor. Sürekli internet kesintileriyle karşılaşan mahalle sakinleri, yaşanan sıkıntılardan dolayı yetkililerden yardım talep ediyor. Özellikle Hacıbaba Mahallesi Derviş Hacı Sokak'ta, son 3 ayda 2 kez kablo hırsızlığı yaşanması sabırları taşırken, off-the-record yorumlarla, yaşanan durumun artık kabak tadı verdiği belirtiliyor.

Mağduriyet sadece ev halkını değil, iş yerlerini de olumsuz etkiliyor. İnternet tabanlı çalışan işletmeler, ciddi anlamda gelir kaybına uğruyor ve bu durum, ekonomik düzeni sarsıyor. Mahalle sakinleri, bir an evvel bu soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını talep ediyor ve hırsızlık vakalarına karşı etkili önlemler alınmasını istiyor.

Kaynak:Hamza Aytop

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.