Altın Fiyatları Rekor Kırdı: Uzman İslam Memiş'ten Önemli Uyarılar

Altın Fiyatları Rekor Kırdı: Uzman İslam Memiş'ten Önemli Uyarılar
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, tarihi zirvelere ulaşan altın fiyatları hakkında kritik değerlendirmeler yaptı.

Memiş, uluslararası finans piyasalarında gerçekleşen veri açıklamaları sonrasında, Federal Rezerv'in (Fed) Eylül ayı itibarıyla faiz indirimine gitmesini piyasaların fiyatlamaya başladığını ve bunun altın ile gümüş fiyatları üzerinde ani yükselişler meydana getireceğini ifade etti. İslam Memiş, ön plana çıkan FED kararıyla ons altının fiyatının 40 dolar artarak 2415 dolar seviyesine çıktığını ve diğer emtiaların da değer kazandığını belirterek, yatırımcılara yönelik önerilerde bulundu.


Bu hafta küresel piyasalar için hayati bir veri olan ABD TÜFE rakamı yüzde 3,1'lik beklentilere karşın yüzde 3 seviyesinde gerçekleşti. Bu veri sonrasında, dolar karşısında pek çok varlık türünde yükseliş trendi görüldü. Özellikle ons altın, 2380 dolardan veri öncesi seviyesinden, 2417 dolara kadar yükseldi. Memiş, 2400-2450 dolar arasının yeni bant aralığı olacağını belirtti. Eğer ons altın haftalık kapanışı 2400 doların üzerinde gerçleştirebilirse, bu yeni fiyat bandının takip edilmesi gerektiğini vurguladı.


Fed'in Eylül ayında faiz indirimine başlayacağına dair beklentinin güçlenmesi, enflasyonun gerilemesiyle birlikte altın ve gümüş fiyatlarındaki yükseliş olasılığını arttırmaktadır. İşte bu yüzden yatırımcılar, piyasalarda altın fiyatlarının yükseleceği yönde pozisyon almış durumda.


Gram altın fiyatlarına da değinen İslam Memiş, resmi kurdaki gram altın fiyatı 2535 lira seviyesindeyken, serbest piyasada 2550-2565 lira bandında işlem gördüğünü belirtti. Ayrıca bugün serbest piyasada gram altının 2567 liraya ulaşarak tarihi bir zirveyi gördüğünü açıkladı. Temmuz ayında yükselişin devam edeceğini öngörmüş olan Memiş, yıl sonuna kadar gram altını 3000-3500 lira arasında beklediğini söyledi. Düşüşler yaşanabileceğini ancak yükselişlerin kalıcı olacağını öngören Memiş, çeyrek altın için yıl sonu beklentisinin 5 bin TL, yarım ve tam altın içinse sırasıyla 10 bin TL ve 20 bin TL olacağını ifade etti.



Not: Buradaki bilgiler, yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.