Gaziantep'te Girmediği Ev Neredeyse Yoktu! Dev FİRMA İFLAS ETTİ! 1800 Kişi İşten Çıkarıldı

Gaziantep'te Girmediği Ev Neredeyse Yoktu! Dev FİRMA İFLAS ETTİ! 1800 Kişi İşten Çıkarıldı
Gaziantep'te ev hanımlarının tercih ettiği neredeyse her evde bulunan, düdüklü tencere, döküm tencere ve tava gibi mutfak gereçleri ile tanınan Instant Brands, borç batağına saplanarak iflas etti. Bu durum, 1800 çalışanın işsiz kalmasına neden oldu.

Dünyaca tanınan ve mutfak gereçleri konusunda uzmanlaşmış Gaziantep'te de bilinen bir marka olan Instant Brands, geniş ürün yelpazesiyle öne çıkıyordu. Düdüklü tencerelerden döküm tencerelere, tavlalardan çok çeşitli mutfak gereçlerine kadar her evde yer alan ürünler üretiyordu. Fakat son zamanlarda yaşanan mali sıkıntılar, bu dev markayı iflasa sürükledi.

İFLASIN SEBEBİ: BORÇ VE FAİZLER

Halk TV'de yer alan habere göre, iflas kararının ardından şirket yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, bankalara olan kredi borçları ve son yıllarda rekor seviyeye yükselen faizlerin iflasa giden süreçte önemli rol oynadığı belirtildi.

1800 KİŞİ İŞTEN ÇIKARTILDI

Şirketin iflası, sadece kendisi için değil, çalışanları için de büyük bir trajedi oldu. Alınan iflas kararı ilk olarak çalışanlarla paylaşıldı ve geçtiğimiz ay itibarıyla 1800 sendikalı çalışanın işten çıkarılması tamamlandı.

TÜRKİYE PAZARINDA DA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİ

2020 yılında yaşanan pandemi süreciyle birlikte hem ABD'de hem de dünya genelinde satışlarda ciddi düşüşler yaşayan şirket, ilk olarak yurt dışı operasyonlarına son verdiğini açıkladı. Fakat bu durum da şirketi kurtarmaya yetmedi.

500 milyon doların üzerinde varlığı olmasına rağmen 132.5 milyon dolarlık kredi çeken ve ödemelerde sorun yaşayan şirket, Türkiye pazarında da önemli bir oyuncuydu. Instant Brands tarafından üretilen ürünler Türkiye'de büyük ilgi görürken, 2010 yılından itibaren internet satışlarında da rekorlar kıran firma, mutfak gereçleri pazarında önemli bir yer tutmaktaydı.

Kaynak:halktv.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum