FATMA ŞAHİN Gaziantep ve Türkiye GÜNDEMİNDE! GAZİANTEP'TE 7,2 MİLYAR TL'LİK İHALE VAR!

FATMA ŞAHİN Gaziantep ve Türkiye GÜNDEMİNDE! GAZİANTEP'TE  7,2 MİLYAR TL'LİK İHALE VAR!
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in seçim vaatleri arasında yer alan ve şehir ile 5. Organize Sanayi Bölgesi arasındaki ulaşımı önemli ölçüde iyileştirecek olan Dülükbaba Tüneli projesinde yeni gelişmeler yaşandı.

Dülükbaba Tüneli, Gaziantep'in ulaşım ağında önemli bir rol oynayacak ve şehri doğrudan otobana bağlayacak. Projeye ayrılan bütçe 7.2 milyar TL olarak belirlendi. İhale sürecinin yakın zamanda tamamlanması ve ardından inşaat çalışmalarına başlanması planlanıyor. Tünelin, projelendirme sürecinden itibaren iki yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Proje Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve OSB Başkanı Cengiz Şimşek'in çabalarıyla ihale aşamasına geldi. Tünelin tamamlanmasıyla birlikte, Gaziantep ile 5. Organize Sanayi Bölgesi arasındaki mesafenin kısalması ve trafik akışının hızlanması bekleniyor.

İhale süreci başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in öncelikli seçim taahhütlerinden biri olan Dülükbaba Tüneli için harekete geçildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün iş birliği ile yürütülecek olan Dülükbaba Tüneli Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda yapım protokolü imzalandı. Protokol imzalanmasının ardından proje için ihale süreci resmen başlatıldı.

Tünelin iki yıl içinde açılması bekleniyor

Yakın zamanda ihale sürecinin tamamlanmasının ardından projenin temeli yıl sonuna doğru atılacak. Tünelin inşaatının iki yıl içinde tamamlanması ve hizmete açılması planlanıyor. Dülükbaba Tüneli, Gaziantep'in 5. Organize Sanayi Bölgesi ile kenti doğrudan bağlayacak, O-54 Çevre Yolu ve D-400 Devlet Yolu'nun D-400 Batı Dülük Kavşağı'nda kesiştiği noktadan başlayacak. Proje, 3,3 kilometre uzunluğunda çift tüp tünellerden ve 5 adet köprülü kavşaktan oluşacak, toplamda 6,6 kilometrelik bir güzergahı kapsayacak. Tarsus Adana Gaziantep (TAG) Otoyolu ve Gaziantep OSB kavşağını Dülük Ormanları'nın altından geçerek birbirine bağlayacak. Projenin amacı, D-400 kara yolu ile O-54 çevre yolu arasında yeni bir bağlantı yolu oluşturarak, yoğun lojistik trafik yükü altında bulunan bu güzergahtaki trafik yükünü hafifletmek, şehir geçişlerini ve çevre yollarını lojistik yüklerden arındırmak ve kesintisiz erişim sağlamaktır.

Ulaşımda zaman tasarrufu sağlanacak

İhale sürecinin başladığını müjdeleyen Şahin, “Dülükbaba ormanlarının altından doğal yaşama zarar vermeden 3 bin 250 metre uzunluğunda inşa edilecek 2 tünel ile kent merkezinden OSB’ye kesintisiz ulaşım ve çevre yolu ile alternatif bağlantı imkanı sağlanacak. Projemiz bağlantı yollarıyla beraber 8 bin 600 metre uzunluğunda olurken, 5 de yeni köprülü kavşak yapacağız. Projenin tamamlanmasıyla beraber ulaşımda büyük bir enerji ve zaman tasarrufu sağlanacak. Sanayi şehri Gaziantep'te sadece OSB’de çalışan 250 bin vatandaşımız değil, tüm şehir trafiğimiz önemli ölçüde rahatlayacak, sürücülere büyük kolaylık olacak” dedi.

Artık ulaşım daha kolay olacak

OSB Başkanı Cengiz Şimşek, “Yol medeniyettir. Uzun yıllardır projesi üzerinde çalıştığımız Dülükbaba Tünelleri’nde Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve Ulaştırma Bakanlığımızın yoğun gayretleriyle sona geldik. İhalesi yapılacak ve temeli atılacak. Bu tüneller sayesinde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşım artık çok daha kolay olacak. 5. OSB’de yaptığımız yeni çevre yoluna da bağlanarak, direkt olarak otoyola çıkış imkanı olacak. Gaziantepli sanayicilerimize ve kentimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak:gaziantepdogus.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum