Otomobil alımı için fırsat zamanı mı?

Otomobil alımı için fırsat zamanı mı?
Yıl içerisinde yapılan düzenlemelerin ardından otomobil fiyatlarındaki yüksek artış frenlenirken kredilere getirilen sınırlamalarla birlikte otomobil satışlarında bir durgunluk yaşanıyor.

Araç almayı planlayan vatandaşlar da tabloyu net görebilmek için beklemeye geçmiş durumda.

Vatandaş beklemeye geçti

Otomotive getirilen yasal sınırlamaların orta vadede devam edeceğine yönelik beklentilerin yanı sıra vatandaşların enflasyonist ortamda sıfır araç alımından kaçınması da markaların yeni kampanyalar düzenlemesine yol açtı.

Satış için kollar sıvandı

Otomobil firmaları bu yeni düzenleme ile önceden verdikleri siparişleri eritme durumuyla karşı karşıya. Ellerinde bulunan araçları standarda uygun şekilde satmak isteyen markalar da yeni kampanyalara başladılar.2024 ile birlikte yeni yıl kampanyalarına imza atan markalar bahar ayında kampanyalarına ivme kazandırmışlardı.

Otomotiv sektörüne yeni düzenleme

Avrupa Birliği’nin yeni araçlarda güvenlik donanımı regülasyonu getirmesi ise sektöre yeni bir boyut kazandırdı. Düzenleme 7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek. Söz konusu düzenleme kapsamında markalar, acil durum frenleme asistanı, sürücü yorgunluk algılama sistemi, kaza verici kaydedicisi, çarpmada yaya koruma sistemi, şerit takip sistemi ve akıllı hız yardımı gibi opsiyonel sistemleri yeni araçlarında bulundurmak zorunda kalacaklar.

Kampanyalar artacak mı?

Otomobil piyasasında durgunluğu aşmak, satışlarını artırmak isteyen markalar, model bazında vade ve kredi ayrıcalığı vaadinde bulunuyor. Bu doğrultuda 300 bin liralık indirim sunan markalar bulunuyor. Araç almayı düşünen vatandaşlar da kredi ve vade avantajını yakından takip ediyorlar.

Vakıf Katılım da bu süreçte “3 ay ertelemeli taşıt finansmanı” kampanyası ile araç almayı planlayan vatandaşlara destek sunuyor.

Detaylı bilgi için: https://www.vakifkatilim.com.tr/tr/kendim-icin/finansmanlar/tasit-finansmani

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.