Gaziantep'te Düğün Maliyetlerinde Şok Rakamlar: Evlilik Bütçesi Yarım Milyonu Buluyor!

Gaziantep'te Düğün Maliyetlerinde Şok Rakamlar: Evlilik Bütçesi Yarım Milyonu Buluyor!
Yazın gelmesiyle beraber Gaziantep'te düğün sezonu canlanmaya başladı. Evlenme hayalleri kuran çiftler için düğün hazırlıkları da bir o kadar heyecan verici ve merak konusu haline geliyor. Peki, bir düğün organizasyonu için ne kadar bütçe gerekli olacak?

Son zamanlarda yaşanan enflasyon, düğün maliyetlerini de Gaziantep'te arttırdı. Şehirde yıllık olarak 3 bin 300 çiftin dünya evine girdiği düşünüldüğünde, söz, nişan ve düğün masraflarının toplamı 500 bin Türk Lirasını bulabiliyor. Bu durum, evlenmek isteyen çiftler açısından önemli bir bütçe planlaması gerektiriyor.

AYNALI TEPSİ BİN TL

Söz törenlerinde kullanılan aynalı tepsinin başlangıç fiyatı bin TL'den başlarken, yüzük kutusunun çifti 200 TL, bir metre kurdele ise 100 TL'den satılıyor. İncili aksesuarlar ise 300 ila 400 TL arasında değişiyor. Ayrıca diğer süs eşyaları ve küçük hediyelikler de el yakacak cinsten. En uygun fiyatlı düğün malzemesi ise 5 TL'ye satılan, üzerinde çeşıtlı düğün temalı yazılar bulunan kağıt şeritler.

SÖZ VE NİŞAN BERABER YAPILIYOR

Gaziantep'te artan düğün maliyetleri nedeniyle, birçok çift söz ve nişan törenlerini beraber yapmayı tercih ediyor. Bu şekilde hem zaman hem de para tasarrufu sağlanabiliyor. Organizasyon şirketleri tarafından düzenlenen törenler için gerekli mekan süsleme, sandalye ve aydınlatma gibi malzemelerin fiyatları ise 3 bin TL'den başlayarak 25 bin TL'ye kadar yükselebiliyor.


DÜĞÜNDE HAFTA İÇİ - HAFTA SONU FARKI

Söz ve nişanın ardından çiftleri en çok düşündüren masraf kalemini ise düğün organizasyonu oluşturuyor. Düğün masrafları, hafta içi ya da hafta sonu olarak ikiye ayrılıyor. Gaziantep'te Hafta içi düğünler daha az tercih edildiği için daha uygun fiyata gelirken, yemekli düğünlerde ise kesenin ağzını açmak gerekiyor. Gaziantepte ortalama bir düğün salonu yemek için kişi başı 250 TL talep ediliyor. Salon kiralamak ise en az 20 bin TL'den başlıyor... Gaziantep'te oldukça popüler olan ve 500 - 600 kişi ağırlayabilen bir salonun fiyatı ise 250 bin TL ye kadar çıkabiliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.