Gaziantep'te Karagöz, Suburcu esnafı dertli: 'Yasak Karataş, Emek, İbrahimli Gibi Mahallelere De Uygulansın'

Gaziantep'te Karagöz, Suburcu esnafı dertli: 'Yasak Karataş, Emek, İbrahimli Gibi Mahallelere De Uygulansın'
Gaziantep son 10 gündür uygulanan yasak, esnafı kepenk kapatma noktasına getirdi! İşte detaylar…

Gaziantep'te zabıta ekipleri, çarşıdaki en kalabalık Karagöz, Suburcu ve çevredeki caddelerde kaldırımları işgal eden tezgahları kaldırdı. Gaziantep’in en önemli kalabalık caddeleri olan Karagöz, Suburcu Caddesi ve çevredeki caddelerde kaldırımları işgal eden tezgahlar zabıta ekipleri tarafından kaldırılmıştı.

Gaziantep zabıta ekipleri yaptığı denetimler sonucunda kaldırımları işgal eden tezgahları kaldırması sonucunda esnafın işleri yüzde 90 oranında düştü. Satışların düşüklüğünden dert yanan esnaf, işlerinin yüzde 90 oranında düştüğünü belirtti. Cadde ürünlerini sergileyemediklerini dolayısıyla satış yapamadıklarını ile getiren esnaf, soruna bir çare bulunmasını istedi

SATIŞLARIMIZ YÜZDE 90 ORANINDA DÜŞTÜ

Çarşı esnafı Hüseyin Urul, “Müşterilerin ilgisini dışarıya koyduğumuz ürünler sayesinde çekiyoruz. Ancak yaklaşık 10 gün dışarıda sergilediğimiz ürünlerimizi kaldırmamız söylendi. Dolayısıyla ürünler içeride olduğu için müşteri çekemiyoruz. Çünkü müşteri ürünleri görmüyor, görmediği için de gelmiyor. Bunun sonucu olarak satışlarımız yüzde 90 oranında düştü. Hatta siftahsız dükkan kapattığımız günler oluyor. Çok mağduruz. Ürünlerimizi yeniden sergilemek istiyoruz’’ dedi.

YASAK KARATAŞ, EMEK, İBRAHİMLİ GİBİ MAHALLELERE DE UYGULANSIN

Çarşı esnafından Hayri Kuntay Aykanat ise, ‘’Bizim ekmek davamız var. Hiç kimsenin birbirinin işini zorlaştırmaya hakkı yok. Bu dükkanda 12 yıldan beri esnafım. Karsambaç, dondurma ve su dolabını dışarıya koyarım. Dolayısıyla her sene belediyeye işgaliye parası öderiz. Bu sene ise işgali paraları alınmadan tezgahlarımızın kaldırılması istendi. Tezgahlarımızın kaldırılması satışlarımızı yüzde 70 düşürdü. Müşteri potansiyelimizin AVM’lerdeki gibi değil ya da pasaj gibi değil. Bizimkisi görselliğe dayanır. Ürünlerin bozulmaması için makinelerimiz çalışıyor. Dolayısıyla enerji maliyetlerimiz yükseliyor. Eleman istihdam ediyorum. Para kazanmazsan çarkımı nasıl döndüreceğim? Kredi kartımızı aktar döndür yapıyoruz. Rahatsız mıyız çok rahatsızız. Bu tezgah kaldırma bize uygulanırsa Karataş, Emek, İbrahimli gibi mahallelere de uygulansın. Adalet ise herkese eşit uygulansın’’ diye konuştu.

Kaynak:referansgazetesi.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.