Gaziantep'e 6. OSB MÜJDESİ! 1 yıl içerisinde üretime BAŞLANACAK

Gaziantep'e 6. OSB MÜJDESİ! 1 yıl içerisinde üretime BAŞLANACAK
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye’nin en büyük üretim merkezlerinden biri olarak göz dolduruyor.

Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, yer tahsislerinin yapıldığı 6’ncı OSB’de alt yapı çalışmalarının Ağustos ayında başlayacağını ve yatırımcılara sunulacağını söyledi. Şimşek, 6’ncı OSB’de bir yıl içerisinde üretimin başlamasını öngördüklerini sözlerine ekledi.

Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgeleri arasında yer alan Gaziantep OSB, 300 bini aşkın istihdamı ve elektrik tüketimi ile tüm OSB’ler arasında ilk sırada yer alıyor. Gaziantep OSB’nin bu başarısı ihracat rakamlarına yansırken, diğer yandan ise 6’ncı OSB için de çalışmalara başlandı.

GÖZLER 6’NCI OSB’DE

Haziran ayının ilk günlerinde 6’ncı OSB için arsa tahsislerinin yapıldı. Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek’in katılımıyla gerçekleşen kura törenleriyle 5 bin ila 50 bin metrekarelik arsaların tahsisi gerçekleştirildi. Kuraların çekilmesinin ardından gözler 6’ncı OSB’nin hayata geçirileceği tarihe çevrildi.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, 6’ncı OSB’de çalışmaların tamamlandığını anlattı. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını ve imar planının hazır olduğunu söyleyen Şimşek, ‘’Yatırım yapmak isteyen sanayicilerimize yer tahsisine başladık, Ağustos ayı içerisinde de alt yapı çalışmalarına başlanacak ve bölge yatırımcılara sunulacak. Bir yıl içinde 6’ncı OSB’de üretimin başlayacağını öngörüyoruz.”

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Üretim yapan sanayicilerin desteklenmesi için çağrıda bulunan Şimşek, “Bu ekonomik iklimde sanayicinin yatırım yapması zor ama üreticiyi desteklememiz, yatırımcının önünü açmamız lazım. Müteşebbislik ruhu öldürülmemeli. Yatırım yapan sanayicilerimize teşekkür ederim. Biz sanayiciye yatırım yapılacak ortamı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Hükümetimizin yatırım ortamını düzenlemek için aldıkları kararlar neticesinde yatırımların artacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.