Altın Yatırımcıları Dikkat! İslam Memiş'ten Uyarı: 'Temmuz'da Altın Ralliye Hazırlanıyor'

Altın Yatırımcıları Dikkat! İslam Memiş'ten Uyarı: 'Temmuz'da Altın Ralliye Hazırlanıyor'
Altın ve para piyasalarının deneyimli analisti İslam Memiş, altın fiyatlarında yılın son düşüş haftasına girildiğini açıkladı. Yatırımcıları 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak olan sürekli bir yükseliş dönemi için hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Geopolitik gerilimlerin de etkisiyle yılın ilk çeyreğinde değer kazanan altın, Mayıs ve Haziran aylarında sakin bir dönem geçiriyor. Uzun süredir yatırımcılara Temmuz ayına hazırlıklı olmalarını tavsiye eden Memiş, 2024 yıl sonundaki düşüş haftasının kapıda olduğunu ve Temmuz ayını takiben altın fiyatlarında amansız bir artış öngörüsünde bulundu.

Memiş, ons altın fiyatlarındaki muhtemel yükseliş seviyelerini de açıkladı.

Memiş'in değerlendirmelerine göre, final niteliğindeki düşüşler bu hafta sonuna kadar yaşanacak ve bu, yılın en dip noktasını temsil edecek. "Ons altın şu anda 2326 dolar seviyesinde ve 2280 dolar yılın son destek konumunda olacak," diyen Memiş, özellikle ons altına odaklanan yatırımcıların bu seviyeyi göz ardı etmemeleri gerektiğini ifade etti.

Altın Fiyatlarında Büyük Yükseliş Kapıda!

Yatırımcılara seslenen ekonomist, altının ons üzerinden takip edilmesi gerektiğini ve fiyatların yılın son alım fırsatını sunacak düzeye geleceğini vurguladı. Temmuz ayıyla başlayacak yükselişte ons altın için ilk hedefin 2600 dolar, gram altın için ise 2700 lira olduğunu belirten Memiş, yıl sonunda ons altının 3000 dolara, gram altının ise 3000-3500 lira aralığına çıkabileceğini öngördü.


Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi veya önerisi değildir

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.