Altında Yükseliş Maratonu! İslam Memiş'ten Gram Altın MÜJDESİ! Gram Altın

Altında Yükseliş Maratonu! İslam Memiş'ten Gram Altın MÜJDESİ! Gram Altın
Altın fiyatlarında son günlerde yaşananlar yatırımcıların ve piyasa oyuncularının dikkatini çekiyor. Haftanın son işlem gününde, ons altın yüzde 1,70'lik bir gerilemeyle 2.316 dolara kadar düştü.

Gram altın ise sınırlı bir yükseliş gösteriyor. Dolar kurundaki artışa paralel olarak yurt içi piyasalarda fiyatı artan gram altın, Kapalıçarşı'da yüzde 0,33 artarak 2.458 lira, Cumhuriyet altınlarının ise yüzde 2,13 artarak 16.310 liraya çıktı. Çeyrek altın fiyatları da geçen haftalık fiyatından 4.090 liraya yükseldi.


Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bayram sonrasını işaret eden Memiş, özellikle Temmuz ayında gram altında önemli bir yükseliş beklediği sinyalini verdi. Son iki haftada yaşanan 100 TL'lik değerlenmeyle birlikte ons altındaki 70 dolarlık yükselişin ardından, ons altının geri çekilmesiyle gram altının fiyatında kısa süreli bir düşüş yaşandığını belirtti.


Memiş, uzun vadede altın piyasasına iyimser bakarak, gram altının 2.500 TL seviyesinde işlem gördüğünü, ancak altının güvenli liman özelliğiyle bu seviyelerin daha da yükseleceğini öngördü. İnflasyonun, merkez bankalarının altın alımı ve jeopolitik gerginlikler gibi katalizörler altın fiyatlarını yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor.


Memiş'in yatırımcılara tavsiyesi, alım zamanlamasını iyi ayarlamaları yönünde. Gram altın son 22 yılda yatırımcısına %8.000'den fazla getiri sağladığı için güvenilir bir seçenek olarak öne çıkıyor. Altının "Altın Çağı"na gireceği 2024 yılı öngörüsünü koruyan Memiş, bu süreçte altının rezerv para özelliğini daha da ön plana çıkaracağını ifade etti.


Memiş'e göre, hem altın borcu olanlar hem de yatırım yapmayı düşünenler için Temmuz ayı önemli bir fırsat olacak. Altın fiyatlarının 2.600-2.700 ve sonrasında 3.000 TL seviyelerine ulaşabileceği konusunda beklentilerini aktaran Memiş, 3.500 TL'lik hedefinin halen geçerli olduğunu söylüyor. Ayrıca, altın yatırımcısına fiyatları değil gramajı göz önünde bulundurarak hareket etmesi tavsiyesi veriyor.


Altının yüksek fiyatlarından dolayı satın alamayan yatırımcılara alternatif olarak gümüş öneren Memiş, gümüşün altına kıyasla daha fazla getiri sağladığını ve gramının 32 TL'den alınabileceğini belirtiyor. 2022 yılında ve 2024'ün ilk yarısında altını geride bırakan gümüş, yatırımcılar için cazip bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.