Gaziantep'te Emekliler Daha Az Para Ödeyecek! Artık Gaziantep Dahil 81 İlde Geçerli

Gaziantep'te Emekliler Daha Az Para Ödeyecek! Artık Gaziantep Dahil 81 İlde Geçerli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2024 yılını "Emekli Yılı" olarak adlandırdıklarını anımsatarak, tren biletlerinde başlatılan indirim kampanyasının mevcut durumuna dair bilgiler paylaştı.

Bakanlık, yüksek hızlı trenler (YHT), ana hat gibi hizmetlerde 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe giren %10 indirimden faydalanan emekli vatandaşların sayısının 62 bin kişiye ulaştığını aktardı. Bakanlık yetkilisi, emeklilerin seyahat tercihleri ve kampanyanın emekliler tarafından nasıl kullanıldığına yönelik detayları dile getirdi.



Yetkililer, emekli vatandaşların özellikle YHT'leri yoğun olarak kullandıklarını belirterek, indirimden yararlanarak YHT ile seyahat eden emekli sayısını 37 bin 500, ana hat trenleriyle seyahat eden emekli sayısını 10 bin 321 ve bölgesel trenlerle yolculuk edenlerin ise 14 bin 240 olduğunu ifade ettiler. Son 22 yıl içerisinde ulaşım altyapısı için 275 milyar dolarlık yatırım yapıldığını vurgulayan yetkililer, emeklilerin toplum içinde aktif kalmalarını ve günlük yaşama katılımlarını teşvik etmek için çaba sarf ettiklerini belirttiler.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, emeklilere tren seyahatleri sırasında sundukları kolaylıklara değindi. Türkiye'nin geleceğine katkı sağlamış emeklilerin değerini vurgulayan Bakan, trenlerdeki konforlu ve güvenli seyahat koşullarının yanı sıra, yaşlı ve hareket kısıtlılığı olan vatandaşlara destek için geliştirilen "Turuncu Masa" uygulamasının da detaylarını paylaştı. Bakanlık, bu tür uygulamalarla emeklilerin hayat kalitesini artırmayı ve onlara sundukları hizmetlerle destek olmayı amaçladıklarını açıkladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum