Gaziantep'te Motosikletlere Zam Şoku: Gaziantep'te Vatandaş İçin Motorsiklet Almakda Hayal Oldu

Gaziantep'te Motosikletlere Zam Şoku: Gaziantep'te Vatandaş İçin Motorsiklet Almakda Hayal Oldu
Gaziantep'te otomobil fiyatlarının yükselmesiyle birlikte bölge sakinlerinin gözünü motosikletlere çevirmesi ilgi çekerken, motosikletler için yapılan ek vergi düzenlemesi, vatandaşların bütçesini sarsacak yeni zamların habercisi oldu.

Ek gümrük vergisinin getirilmesiyle dikkatleri üzerine çeken Çin menşeili motorlu taşıtlar, yeni yüksek vergilendirme politikalarının etkisi altında kalacak. Yürürlüğe giren yeni düzenlemeler, motorlu kara taşıtları arasında yer alan motorcycle, yedek parça ve aksesuarları da kapsayarak fiyatlar üzerinde oynaklık yaratacak.


Tepkiler artarken, Resmi Gazete'nin yayımladığı karar ile Çin'den ithal edilen her türlü motorlu taşıtda %50'ye varan vergi artışları uygulamaya kondu. Yeni eklenen vergiler, otomobillerin yanı sıra motosikletler için de maliyet yükünü artırıyor. Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) fasıllarında yer alan tüm taşıtlar bu yeni düzenlemenin etkisini hissetmeye başladı.


Gaziantep'te motosiklet satışlarının, otomobil satışlarından daha fazla olduğu bilinirken, yapılan vergi düzenlemesi piyasada endişe yarattı. Özellikle Çin menşeili motosikletlerin yüksek pazar payı, yeni vergilerle birlikte fiyatları katlamaya hazırlanıyor. Daha önce 100.000 TL'den satılan bir motosikletin fiyatı, ek vergi ile birlikte 150.000 TL'ye çıkabilecek.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.