Gaziantep'te Tahmazoğlu Baklava Fiyatlarını İndirdi! Antep Baklavasına Talep 5 Kat arttı!

Gaziantep'te Tahmazoğlu Baklava Fiyatlarını İndirdi! Antep Baklavasına Talep 5 Kat arttı!
Gaziantep'te baklavada indirimin ardından talep patlaması yaşandı!

Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında bulunan ve adı Gaziantep'le özdeşleşen baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında geliyor.

- "Bayram üzeri büyük bir indirim yaptık"

Bir baklava üretim firmasının yönetim kurulu üyesi Murat Bakır baklava fiyatlarında indirim yaptıklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim yöremizde baklava olmazsa olmazımızdır. Her evde mutlaka baklava bulunur. Günlük 3 ton baklava üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz baklavaları dünyanın dört bir yanına gönderiyoruz. Talep çok fazla oluyor. Arkadaşlarımız yoğun mesai harcıyor. Şu an neredeyse günlük 14 saat çalışılıyor. 200'e yakın çalışanımız var. Halkımıza ulaşmak için bayram üzeri büyük bir indirim yaptık. 950 lira olan baklava fiyatını 599 liraya indirdik. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun çağrısına uyduk. Bu indirimin ardından taleplerimiz 5'e katlandı. Şu an yoğun ilgi görüyoruz. "

Müşterilerden Halil Karakam ise bayram dolayısıyla baklava aldığını belirterek, "Gaziantep'in en önemli tatlıları arasında baklava bulunuyor. Fiyatının da uygun olması sebebiyle baklavamızı almış olduk." dedi.

- Üretim bayram arifesinde 90 tona çıkıyor

Bir baklava üretim firmasının yönetim kurulu üyesi Murat Bakır ise Antep baklavasının diğerlerinden farklı olduğunu, yapımında elle açılan ince hamurun kullanıldığını anlattı.

Baklava yapımında işçiliğin önemli olduğunu vurgulayan Bakır, "Baklava tepsileri taş fırında pişirilir. Kesinlikle elektrikli fırın kullanmıyoruz. Hamurumuz ince, fıstığımız ve yağımız çok kalitelidir. İlk hasatta elde ettiğimiz yeşil Antep fıstığını kullanıyoruz. Piyasadan ayıran özellikleri bunlardır. Makine hamuru kullanmıyoruz. " dedi.

Kaynak:AA - Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.