Gaziantep'te Emeklilere Bayram Müjdesi! Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Gaziantep'te Emeklilere Bayram Müjdesi! Hesaplarınızı Kontrol Edin!
Milyonlarca Türk vatandaşı emeklilik statüsünde olup dini bayramlarda mevcut düzenlemelere göre iki kez ikramiye almanın mutluluğunu yaşamakta.

Güncel haberlere göre, bu kilometre taşı ödemelerinde %50'lik bir artış gerçekleştirildi ve 2000 TL olan ikramiye miktarının 3000 TL'ye çıkartıldığı belirtildi. Önemli olan bir diğer bilgi ise, yıl içerisinde ikinci defa yapılacak ikramiye ödemelerinin bir hafta içerisinde hesaplara yatırılacak olması. Şimdiye kadar pek çok kişinin merak ettiği konu ise zammın kimlere uygulanacağı ve "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" (EYT) kategorisine dahil kişilerin ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağı. İşte, ikramiye alma hakkında bilmeniz gerekenlerin tüm detayları...


KİMLER ALABİLİYOR?

SGK tarafından yaşlılık, görev maluliyeti, malullük, ölüm aylığı ya da sürekli iş göremezlik edimi dolayısıyla aylık alan kişilerin ikramiye almaya hak kazandıkları biliniyor. Bu ödemeler şehit yakınlarına, gazilere, muharip gazilere, güvenlik korucularına, şampiyon sporculara ve terör olayları sonucunda zarar gören sivillere de yapılıyor. Detaylar, "Emekliye İkramiye Haftası: Zam Oranları Ve ödeme Tarihleri" başlığı altında kamuoyuna sunuldu.

MAYIS AYINDA BAŞVURAN EYT'LİLER Mİ İKRAMİYE ALABİLECEK?

Peki, Mayıs ayında başvuru yapan EYT'li kişiler de ikramiye alabilecek mi? Aldıkları bilgilere göre, ikramiyenin tahsis edildiği bayram ayında emekli maaşının bağlanmış olması gerekiyor. Böylece, Mayıs ayında emekli olmak için başvuru yaparak 1 Haziran itibariyle aylığı bağlanan kişiler, hoş bir sürprizle gelecek olan ikramiyeden faydalanabilecek.

ÖFEMELER NE ZAMAN YAPILACAK

Ödeme süreci ise bayram öncesinde gerçekleşiyor. Bu yılki takvime göre, Kurban Bayramı arefesi haftasının 10-14 Haziran tarihlerine denk geldiği ifade ediliyor ve bu süreç içinde ikramiyelerin verileceği belirtiliyor. Ödemelerin nerelere yapılacağı konusunda ise, emeklilere ve diğer yetkin kişilere ait olan bayram ikramiyeleri, kendilerinin aylık aldıkları bankaya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından aktarılıyor.

ÖDEMELER NEREYE YATACAK

Belirtmekte yarar var ki, ikramiyeleri almak için ek bir başvuruda bulunmanıza gerek bulunmuyor; ödemeler otomatik olarak hesaplara yapılan tarihte gerçekleştiriliyor. Mevcut duruma göre, geçmişteki ikramiye ödemeleri her bayramda 2000 TL olup yıllık toplamda 4000 TL iken, bu yıl miktarın %50 artırılmasıyla birlikte ikramiye miktarları 3000 TL'ye çıkartıldı ve yapılacak toplam ödeme 6000 TL'yi bulacak. Dul ve yetimlere ise maaş oranlarına göre ödemeler yapılacak: yüzde 75 maaş alanlara 2250 TL, yüzde 50 alana 1500 TL ve yüzde 25 alanlara ise 750 TL ödenecek. Emekli maaşınızın oranına göre ikramiyenizin direk olarak hesabınıza yatacağını unutmayın.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.