Altın Uçuşa Geçecek Mi! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı'ndan FLAŞ ALTIN AÇIKLAMASI!

Altın Uçuşa Geçecek Mi! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı'ndan FLAŞ ALTIN AÇIKLAMASI!
ABD'den gelen verilerin ardından yükseliş eğilimi gösteren altının seyri, analistler ve yatırımcılar tarafından dikkatle izleniyor. Amerikan ekonomisindeki enflasyon ve faiz kararlarının altın üzerindeki etkilerine değinen Şirin Sarı öngörülerini paylaştı



ABD merkezli ekonomik dinamikler, altının yönünü etkileyen ana faktörlerden biri olarak öne çıkıyor. ABD'nin faiz ve enflasyon kararlarının ardından, geçici bir karışıklık yaşandığı gözlenirken, yatırımcıların gelecekteki altın fiyat hareketlerine yönelik beklentileri de şekilleniyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı'nın verdiği bilgilere göre, Fed'in politika adımları bu beklentilerde belirleyici bir rol oynamakta.



Fed'in, faiz indirimi konusunda daha ılımlı bir tavır sergilediği gözlenirken, 2024 yılında yalnızca bir kez faiz indirimi yapılacağı tahminleri dikkat çekiyor. Şirin Sarı, geçtiğimiz aylarda sert bir tutum sergileyen Fed'in, gelinen noktada ekonomik verilere göre hareket edeceğini ve 2024 yılında faiz indirimi yapma olasılığını düşük gördüğünü belirtiyor. Yatırım uzmanı, ABD'de gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinin de ekonomi politikasını etkileyebileceğini vurguluyor.



Analizlere göre altının bu yıl kişisel talepler, merkez bankalarının alım hareketleri ve dolar-faiz ilişkileri başta olmak üzere üç ana başlıkta ele alındığı belirtiliyor. Sarı, yıl sonuna doğru özellikle merkez bankalarının altın talebinin fiyatları etkileyebileceğini öngörüyor.



Çin'in altın piyasasındaki rolleri de gözden kaçmıyor. Çin Merkez Bankası'nın altın rezervlerini 18 aydır artırmasının ardından bir duraksama yaşandı, ancak piyasada Çin'in tekrar altın alımına başlayabileceğine dair beklentiler mevcut.



Öte yandan, büyük Amerikan bankalarının altına yönelik olumlu tahminleri de dikkat çekici. Bank of America ve Goldman Sachs gibi önemli kuruluşlar, önümüzdeki yıllara ilişkin altın fiyatlarında ciddi yükselişler beklediklerini açıkladı. JPMorgan ise 2024 için 2 bin 315 dolar ons fiyatını öngördüğünü bildiriyor.



Altın piyasasının diğer önemli bir göstergesi olan gram altının aylık ve yıllık performansı da değerlendirildi. Haziran ayı itibarıyla, gram altın yüzde -0,38 değer kaybı yaşarken yıl başından bu yana yüzde 22,92 oranında değer kazandı. Son bir yıla bakıldığında ise gram altın yüzde 62,75 değer kazançlarını sürdürdü. Aynı zamanda ons altının performansı da olumlu seyrediyor. Bu ay başına kıyasla hafif bir değer kaybına rağmen, yıl boyunca yüzde 13,43, son bir yıl içindeyse yüzde 19,14 değer artışı yaşadı.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.