Gaziantep'te Tapuda yeni dönem. Miras kaldıysa böyle pay edilecek

Gaziantep'te Tapuda yeni dönem. Miras kaldıysa böyle pay edilecek
Gaziantep'te miras süreçlerinde yaşanan yeniliklerle artık kardeşler arasında adaletli bir paylaşımı sağlamak için yeni adımlar atılacak. Hisseli tapu satışlarındaki değişiklikler, işlemlerin daha kolay gerçekleşmesine olanak tanıyor.

Gaziantep'teki miras paylaşımı ve tapu devir işlemleri ile ilgili yeni uygulamalar, hisse sahiplerine daha fazla esneklik sunuyor. Hisseli tapularda artık ortak bir kararla hisse sahiplerinin hepsinin tapu dairelerinde ya da noterde hazır olması gerekecek. Ayrıca, işlemlerin vekil aracılığıyla yapılabilmesine de izin veriliyor, böylece tarafların bizzat bulunmasını gerektiren durumlar pratik çözümlerle aşılabiliyor.


Gaziantep'te tapu sicil müdürlüklerinde gerçekleştirilen hisseli tapu satışında, taşınmazın sınırlarının net olarak belirlenmesi ve tespit işlemlerinin eksiksiz yapılması gerekiyor. Bu yeni düzenlemelerle, kardeşler arasındaki ağabey-kardeşlik ilişkisine dayalı tapu devirlerinde, noter onayı zorunluğu ortadan kalkıyor. Ortak ana-baba mirası durumunda, yazılı bir sözleşme yeterli olacak.


Gaziantep'te satışa sunulan hisseli tapularla ilgili olarak tüm pay sahiplerinin ortak onayı esastır. Hisselerin satışı konusunda anlaşma sağlamak için avukat yetkilendirmek de işlemleri kolaylaştıran alternatifler arasında yer alıyor. Hisseli malın satışından elde edilen gelir, anlaşılan paya göre pay sahiplerine ödeniyor.


Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.