Bir Şehir Bu İflası Konuşuyor! Bir Zamanların Altın Kralı, Şimdi bir arkadaşının kıraathanesinde yaşıyor!

Bir Şehir Bu İflası Konuşuyor! Bir Zamanların Altın Kralı, Şimdi bir arkadaşının kıraathanesinde yaşıyor!
Bir zamanlar Bursa'nın parlayan yıldızı olan ve vitrinlerinde sayısız altın süs eşyasıyla dikkat çeken kuyumcu, ekonomik sıkıntılar neticesinde büyük bir çöküş yaşadı.

Bursa'dan duyulan yürek burkan iflas haberi, bir zamanlar altınların parıldadığı tezgahların sahibi olan kuyumcu için trajik bir dönüm noktasını işaret ediyor. Bir zamanlar Bursa'nın parlayan yıldızı olan ve vitrinlerinde sayısız altın süs eşyasıyla dikkat çeken kuyumcu, ekonomik sıkıntılar neticesinde büyük bir çöküş yaşadı. Şimdi, dünün zengin kuyumcusu, yakın bir arkadaşının kıraathanesinde sığınmacı gibi günlerini geçirmekte.



Bursalı esnaf Özcan Okur için hayatın cinayetinden arta kalanlar oldukça sarsıcı. Kuyumculuk yaparak geçimini sağlarken, 17 yıl öncesinde karşılaştığı iflasın yaraları hala taze. Evsiz kalan ve ailesi tarafından terk edilen Okur, sağlık sorunlarıyla da boğuşuyor. Bir gözünü kaybetmiş durumda olan esnaf, eski günlerini ardında bırakmış görünüyor. Tek tesellisi, bir dostunun kıraathanesine sığınmış olması.



Sesiz sedasız bir çöküş yaşayan 60 yaşındaki Özcan Okur, yaşadığı iflas sonrası ailesinin desteğini de kaybetmiş durumda. Karşılaştığı sağlık sorunları, onu tamamen yalnız bırakan bu sürecin sadece bir parçası. Böbrek rahatsızlığından görmeyi kaybetmesine uzanan bu mücadelede, Okur zor günler geçiriyor.



Görme yetisini yitiren ve Bahar Mahallesi'ndeki bir kıraathanede günlerini geçiren Okur, yardıma muhtaç durumda. Sağlık durumu nedeniyle çalışamayan ve maddi bir destek olmaksızın ameliyat olamayan esnaf, çaresizce yardım bekliyor. Bursa'nın bu unutulmuş yıldızı, toplumun desteğini umuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum