Bakanlık Gözünü Dikti: Gaziantep'teki Kurban Fiyatları Mercek Altında!

Bakanlık Gözünü Dikti: Gaziantep'teki Kurban Fiyatları Mercek Altında!
Gaziantep'teki Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından açıklanan kurbanlık fiyatlarını incelemek üzere gönderilen bakanlık müfettişlerinin denetimi sona erdi. Müfettişler, denetim sonuçlarını içeren raporu bakanlığa iletme aşamasında.

Kurbanlık fiyatları konusunda alınacak


DESTEK VERDİLER

Et Üreticileri Birliğinin yanı sıra Gaziantep Veterinerler Odası, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Kasaplar ile Celepçiler Odası başkanları da kurbanlık fiyatlarının açıklanmasına destek vermişti.

YETKİLERİ YOK
Diğer yandan, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, birliklerin fiyat açıklamasını yetki aşımı olarak nitelendirmiş ve tepki göstermişti. Bu tepkiler üzerine harekete geçen bakanlık, bölgeye müfettiş göndermişti. Yaklaşık bir hafta süren incelemeler sonucunda müfettişlerin rapor hazırlayarak bakanlığa sunacakları bildirildi.

KURBAN FİYATLARI
Herkesin gözü kulağı bakanlığın vereceği kararda olurken, Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin belirlediği fiyatlar dahilinde tosunun kilosu 255, halliğin kilosu 250, düvenin kilogram fiyatı 245 ve koyun veya keçinin kilogram fiyatı ise 200 TL olarak açıklanmıştı. Bu açıklamalara göre, Gaziantep'teki büyükbaş canlı hayvan fiyatları 190 TL, küçükbaş canlı hayvan fiyatları ise 200-210 TL arasında değişkenlik göstermekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum