GAZİANTEP'TE FUAR REZALETİ! GAZİANTEP'TE OTEL FİYATLARI UÇTU! 1 KİŞİLİK ODA 5 BİN LİRA

GAZİANTEP'TE FUAR REZALETİ! GAZİANTEP'TE OTEL FİYATLARI UÇTU! 1 KİŞİLİK ODA 5 BİN LİRA
Gazintep'te Otel Fiyatları Gaziantep Ticaret Odası ve Tüyap Fuarcılık Organizasyonu ile düzenlenen Gaziantep Halı Fuarı için düzenlenen fuardandan dolayı 5 kat zamlandı

Gaziantep’te fırsatçılığın sonu gelmiyor.

Gaziantep Ticaret Odası ve Tüyap Fuarcılık Organizasyonu ile düzenlenen Gaziantep Halı Fuarı için kente gelen ziyaretçiler, fahiş otel fiyatları ile karşı karşıya kaldı. Otellerde günlük konaklama ücretleri 8 bin TL’ye dayanırken, bazı 5 yıldızlı otellerde ise ücretlerin yüzde 186 oranında arttığı görüldü…

Fuar Tari̇fesi̇0 5

Gaziantep’te GTO ve Tüyap Fuarcılık Organizasyonu Halı Fuarı düzenleniyor. Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) 28 Mayıs’ta başlayan Halı Fuarına çevre illerden ve yurt dışından çok sayıda katılım sağlanırken, katılımcılardan şikayet yağdı. Kente gelen çok sayıda katılımcı fuar nedeniyle otellerde uygulanan fahiş fiyatlardan dolayı sorun yaşadıklarını anlattı. Bazı 5 yıldızlı otellerde günlük konaklama ücretlerinin 8 bin TL’ye kadar çıktığı görüldü…

KAZIKLANIYORUZ…

Halı Fuarı için

Gaziantep’e gelen Mehmet Sevim, otellerde uygulanan fahiş fiyatlara tepki gösterdi. Sevim, “Fuar zamanı diye otellerde fahiş fiyatlar almış başını gidiyor. Bir de fuar bitince fiyat ne olacak dediğimde, ‘’Yüzde 40 düşüyor’’ yanıtını aldım. Bu kadar art niyetli olunmaz, kazıklanıyoruz ve bunu hak olarak görüyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gündeme gelen vatandaşların otel ve fiyatlarını fiyatları na ödedikleri gözler önüne serdik. Fuarın devam ettiği tarihler olan 30 Mayıs ile 31 Mayıs ve fuarın hemen sonrası olan 1 Haziran tarihlerinde otellerde uygulanan fiyatları sizler için araştırdık.

Fuar Tari̇fesi̇ekran Resmi 2024 05 29 12.25.38

BİR GÜNDE YÜZDE 186 DÜŞÜŞ

30 Mayıs tarihine bakıldığında otellerde günlük ücretlerin bin 50 TL ila 7 bin 560 TL arasında değiştiği izlendi. Fuarın son günü olan 31 Mayıs Cuma günü ise bazı otellerde uygulanan fiyatların yüzde 186 oranında gerilediği görüldü.

Gaziantep’in 5 yıldızlı otellerinden birinde, 29 ve 30 Mayıs tarihlerinde 7 bin 560 TL olan günlük konaklama ücreti, fuarın son günü olan 31 Mayıs Cuma günü 4 bin 43 TL’ye geriliyor. Aradaki makas ise yüzde 186… Yine kentin bir başka 5 yıldızlı otelinde 29 ve 30 Mayıs tarihlerinde 6 bin TL olan günlük konaklama ücretinin, 31 Mayıs tarihinde yüzde 137’lik düşüşle 4 bin 379 TL’ye gerilediği görüldü.

Fuar Tari̇fesi̇ekran Resmi 2024 05 29 12.25.10

ON BİNLERCE LİRALIK KONAKLAMA ÜCRETİ

Kentte Halı Fuarı süresi dikkate alındığında bir katılımcı firmanın otellerde konaklamak için 3 günde ödeyeceği en düşük bedel 3 bin 150, en yüksek bedel ise 22 bin 680 TL oluyor.

UÇURUM VAR

Gaziantep’te faaliyet gösteren 5 yıldızlı ve diğer oteller arasındaki fiyat uçurumu da dikkat çekti. Söz gelimi

Gaziantep’te tek yıldıza sahip bir otelde 29-30 Mayıs tarihlerinde günlük konaklama ücreti 1050 TL iken, 5 yıldızlı bir otelde ise 7 bin 560 TL oldu. İki otel arasındaki fiyat farkı ise yüzde 619 oldu.

Fuar Tari̇fesi̇thumbs B C 3A932446546Ea6D20C7Bc5A7C596963D

GAZİANTEP'E REVA MI?

Gaziantep’te Halı Fuarı süresince uygulanan yüksek konaklama fiyatları tartışmaları da beraberinde getirdi. Hemen her fuar döneminde uygulanan fahiş artışlar nedeniyle kente olan ilgi azalıyor. Her alanda fahiş fiyat ve fırsatçılık ile anılan kentin imajının düzeltilmesi için tedbir alınması şart…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.